J. Fiinta Sexuala (Top 10+)[Carte de Buzunar]

J. Fiinta Sexuala (Top 10+)[Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 114,00 MDL (28,50 RON)

Preț: 91,20 MDL (22,80 RON)

Economisești: 22,80 MDL (5,70 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba japoneza de Roman Pasca.
 
Premiul Nobel pentru Literatura 1994
 
J, protagonistul romanului lui Kenzaburo Oe, este un tinar care se izoleaza treptat de sotie si de prieteni, luptindu-se cu demonii propriei sexualitati si cu o tragedie din trecut. J evolueaza pe doua fundaluri distincte: o cabana de vacanta dintr-un catun indepartat de pescari, in care satenii ameninta tacut o femeie vinovata de adulter, si, pe de alta parte, o metropola cu un ritm al vietii trepidant, unde fiecare mijloc de transport in comun poate deveni un loc in care sa-ti descoperi esenta. In oricare dintre situatii, personajul penduleaza intre homosexualitate si perversiune, intre intimitate si spatiu public, intre adevar si simulacru.

Cum realitatea cotidiana i se pare din ce in ce mai mult o amagire, J se pierde in lumea chikan-ilor, agresorii sexuali din mijloacele de transport. Povestea lui nu este insa spusa cu mila sau dispret, ci cu profunda empatie, autorul reusind sa surprinda in chip magistral zonele gri de incertitudine care constituie insasi natura umana.


Recenzie

”Fata de celelalte doua carti, J. Fiinta sexuala analizeaza un caz in care presiunea interioara, aici de natura sexuala, este mai puternica si domina regulile sociale. Cele trei carti arata un autor preocupat de echilibrul fragil al fiintei umane, surprinsa in tensiunile virstei.” -- Elisabeta LASCONI, 26 septembrie 2014, in Romania literara


Despre Autor 

Kenzaburo Oe (n. 1935) este una dintre figurile de prima marime ale literaturii japoneze contempo­rane. Abordeaza frecvent in cartile sale teme politice, sociale si filosofice, tradind o puternica influenta existentialista. Totodata, experienta dramatica a fiu­lui sau, Hikari, care sufera de o afectiune cerebrala, a inspirat mai multe dintre scrierile lui Kenzaburo Oe.

Opera sa a fost recompensata cu cele mai importante distinctii literare japoneze – Premiul Akutagawa, Premiul Tanizaki, Premiul Noma –, iar in 1994 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatura. Dintre romanele sale, la Editura Polirom au aparut Stirpiti raul de la radacina, impuscati copiii si 17.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 128
Editura: Polirom
Apariția: August 2014
ISBN: 978-973-46-4737-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri