Biblioteca Adevărul, Vol. 10. Ivanhoe

Walter Scott

Descriere

Descrierea Cărții

Caracterizarea lui Robin Hood făcută de Walter Scott a creionat figura veselă a vestitului nelegiuit pe care-l ştim cu toţii.

Cartea a fost scrisă şi publicată într-o perioadă de lupte strânse pentru emanciparea evreilor din Anglia, cu critici aspre la adresa nedreptăţilor împotriva lor. Ivanhoe îl însoţeşte pe Richard în Cruciade, unde se presupune că a avut un rol foarte important, mai ales în asediul de la Acre.

Vezi Trailerul Ecranizării

Despre Autor

Sir Walter Scott (15 august 1771 – 21 septembrie 1832) a fost un scriitor scoțian prolific și un poet popular în Europa în timpul vieții sale. Se poate spune ca Scott a fost primul autor de limbă engleză care a avut o carieră internațională în timpul vieții, cu mulți cititori din întreaga Europa, Australia și America de Nord. Printre operele sale celebre se numără "Ivanhoe", "Rob Roy", "The Lady of The Lake", "Waverley", "The Heart of Midlothian" și "The Bride of Lammermour". - Wikipedia

Descrierea Colecției

În luna noiembrie 2008, ziarul Adevărul din România a lansat colecția ”100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă” - o colecție elegantă de cărți legate în piele ecologică. Până în octombrie 2009, în mai puțin de un an de la lansarea colecției, au fost vândute peste 12 milioane de exemplare. În anul 2010, odată cu lansarea ziarului Adevărul la Chișinău, volumele din colecție au devenit disponibile și pentru cititorii din Republica Moldova.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 528
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-184-872-3