Ivanhoe

Ivanhoe
55,00 MDL (13,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În 1819 apare „Ivanhoe”, primul roman al lui Walter Scott în care cadrul istoric nu mai este provincia natală și, totodatată, primul roman a cărui acțiune se desfășoară în timpul celei de a treia cruciade, sub domnia lui Richard Inimă-de-Leu. Calitățile acestui roman sunt: un stil în care subtilul se alătură dinamismului, și vigoarea, misterul, suspansul se aliază în chip fericit. De la prima sa ediție și până astăzi se bucură de un succes constant, în primul rând, printre tinerii cititori.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Ivanhoe este povestea duşmăniei culturale şi politice dintre saxonii subjugaţi şi stăpânii lor normando-francezi din secolul XII, din vremea domniei lui Richard Inimă de Leu. Wilfred de Ivanhoe, un brav cavaler saxon, se întoarce din cruciade pentru a-l ajuta pe regele Richard să-şi recâştige tronul uzurpat de fratele său, prinţul John. în acest scop apar şi alte personaje, istorice sau imaginare.

Naraţiunea progresează prin trei confruntări de proporţii epice: turnirul de la Ashby-de-la-Zouche, asediul castelului Torquilstone şi salvarea eroinei, Rebecca, din Templestowe, reşedinţa Cavalerilor Templieri. în fiecare din aceste situaţii apar conflicte şi lupte sângeroase; în alte momente, domină elemente preluate din romanul gotic. Scott admiră vitalitatea autentică a cavalerismului, dar critică subtil războiul.

Prin focalizarea asupra Angliei medievale, Ivanhoe marchează o îndepărtare de la tematica scoţiană din romanele anterioare, din seria Waverley, ale lui Scott. Cercetare profundă a practicilor politice, cavalereşti şi romantice de odinioară, acest roman a înflăcărat percepţia asupra trecutului medieval a viitorilor scriitori şi cititori, remarcându-se totodată ca pionier al romanului istoric, gen literar cu care este cel mai adesea asociat.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Descrierea Colecției

Colecţia "Biblioteca pentru toţi copiii" cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale, fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă personală a unui cititor avizat, indiferent de vârsta acestuia.

Cărţile, destinate tuturor copiilor, dar... şi adulţilor care nu au avut încă şansa să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori, istorici şi critici literari cunoscuţi.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ivanhoe, or The Jew and his Daughter
Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 552
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2008
ISBN: 9789975699518
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri