Iuda, Preaiubitul

Iuda, Preaiubitul
102,00 MDL (22,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descoperirea Evangheliei dupa Iuda... a zguduit o lume intreaga. Cum e cu putinta ca apostolul al carui nume a fost, timp de douazeci de veacuri, sinonim cu cea mai infama dintre tradari, sa fie transformat dintr-odata in erou si Vaticanul insusi sa isi reconsidere pozitia.

Cine a fost cu adevarat Iuda? Lasul, tradatorul? Sau discipolul preaiubit al lui Iisus, singurul care l-a iubit cu adevarat si l-a inteles? Devotat Invatatorului sau, Iuda a fost sortit oprobiului public, dar rolul sau a fost crucial pentru istoria crestinismului.

Studiind scrierile fundamentale – Evangheliile canonice si apocrife, comentariile biblice si textele exegetice moderne – Gerald Messadie demasca in acest pasionant thriller biblic zonele de umbra, minciunile si contradictiile dogmei crestine.

Pentru prima oara sunt dezvaluite ratiunile ostilitatii clericilor din Ierusalim fata de Iisus: versetele Deuteronomului afirma fara nici o ambiguitate ca Dumnezeul cel bun, Dumnezeul lui Iisus, nu este Dumnezeul Creator.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Nemira
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-14-3305-9
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri