Iubita Locotenentului Francez (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Iubita Locotenentului Francez (Top 10+) [Carte de Buzunar]
150,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Iubita locotenentului francez, romanul cel mai cunoscut al lui Fowles, este o emoţionantă poveste de iubire. O carte despre tinereţe, despre frumuseţea vieţii şi despre libertatea de a alege.

Considerat o operă de referinţă pentru începuturile postmodernismului literar britanic, Iubita locotentului francez, romanul cel mai important al lui Fowles, este, dincolo de abilitatea autorului de a reactualiza tehnici narative victoriene şi de ingeniozitatea dublului final (inventiv ilustrată în ecranizarea de succes din 1981, cu Meryl Streep şi Jeremy Irons), o emoţionantă poveste de iubire.

Plasată în jurul anului 1867, acţiunea romanului pune în cumpănă libertatea viziunii de la sfârşitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urmă cu o sută de ani. Romanul evocă în chip convingător atmosfera acelor „certitudini de fier”, a convenţiilor rigide, a emoţiilor reprimate, iar punctul culminant, îndelung amânat, al relaţiei celor trei protagonişti sporeşte şi mai mult interesul cititorului.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Recenzii


 

„Toţi cei cărora le place literatura secolului al XIX-lea vor fi captivaţi de acest roman, o poveste de dragoste plasată în 1867, scrisă în stilul unui Thackeray necenzurat şi emancipat... În acest adevărat tur de forţă, Fowles a descoperit o modalitate de a-i concura pe marii autori victorieni, de a li se alătura fără să-i privească de sus.” - The Times Literary Supplement

”Simplu de tot fie spus: un roman în care personajele apar şi dispar la timpul potrivit, îmbinându-se nu mai mult decât ar face-o în bunul-simţ al realităţii şi păstrând între ele acea distanţă a incomunicabilului. Fără îngemănări nelalocul lor. Dar cel mai important – un roman mânuit de un narator care înaintează spre un contract actualizat cu cititorul: se dezlipeşte de naraţiune apreciindu-şi lipsa autorităţii prin reversul monedei, care se întâmplă să fie unul cât se poate de avantajos personajelor investite astfel cu supremaţia tuturor gesturilor lor ficţionale. - Anca Roman, AltIasi.ro

Video despre Carte


 

Romanul lui John Fowles a inspirat o celebra ecranizare, cu Meryl Streep şi Jeremy Irons în rolurile principale. Filmul Iubita locotenentului francez, apărut în 1981, a fost de cinci ori nominalizat la Oscar şi a câştigat două premii BAFTA.

 

 

Despre Autor


 

John Fowles s-a născut în 1926, la Leigh-on-Sea. După ce a urmat cursurile Universităţii din Edinburgh, în 1950 a obţinut o diplomă în literaturile franceză şi germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existenţialiştii francezi şi pe promotorii Noului Roman.  A dobândit recunoaşterea internaţională odată cu apariţia primului său roman, Colecţionarul (1963), care a avut un mare succes la public şi a primit de îndată şi elogiile criticii, Fowles fiind considerat un scriitor cu o forţă imaginativă şi inovatoare excepţională, reputaţie pe care i-au confirmat-o următoarele romane: Magicianul (1965 ; ediţie revizuita în 1977), Iubita locotenentului francez (1969), Daniel Martin (1977), Mantisa (1982), Omidă (1985), Găuri de vierme (1998).

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The French Lieutenant's Woman
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 552
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2144-6
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: