Iubita locotenentului francez

Mai multe poze

Iubita locotenentului francez
249,00 MDL (62,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

O carte care se citeste pe nerasuflate, despre tinerete, despre frumusetea vietii si despre libertatea de a alege. Plasata in jurul anului 1867, actiunea romanului pune in cumpana libertatea viziunii de la sfirsitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urma cu o suta de ani. Romanul evoca in chip convingator atmosfera acelor „certitudini de fier”, a conventiilor rigide, a emotiilor reprimate, iar punctul culminant, indelung aminat, al relatiei celor trei protagonisti sporeste si mai mult interesul cititorului.

Recenzie

„Toti cei carora le place literatura secolului al XIX-lea vor fi captivati de acest roman, o poveste de dragoste plasata in 1867, scrisa in stilul unui Thackeray necenzurat si emancipat... In acest adevarat tur de forta, Fowles a descoperit o modalitate de a-i concura pe marii autori victorieni, de a li se alatura fara sa-i priveasca de sus.” - The Times Literary Supplement

Despre Autor

John Fowles s-a nascut in 1926, la Leigh-on-Sea. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, in 1950 a obtinut o diploma in literaturile franceza si germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existentialistii francezi si pe promotorii Noului Roman. A predat literatura franceza la New College, Oxford, a fost profesor de limba si literatura engleza la Universitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrios de pe insula greceasca Spetsai (experienta evocata in Magicianul), pentru ca intre 1954 si 1963 sa predea engleza la Colegiul St. Godric din Londra.

 

Ioan T. MORAR, 13 iulie 2006, 24-FUN

Detaliile Produsului

Titlu Original: The French Lieutenant's Woman
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 544
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1130-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: