Iubirea Secretă a Annei Frank

Iubirea Secretă a Annei Frank
245,00 MDL (57,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pentru romanul Iubirea secreta a Annei Frank (2005), Ellen Feldman a intreprins o munca de cercetare asidua in biblioteci, arhive si muzee, incercand sa readuca la viata o lume disparuta in convulsiile istoriei recente. Peter van Pels, personajul principal al romanului, este un adolescent evreu care, in timpul razboiului, s-a mutat impreuna cu parintii la Amsterdam din pricina persecutiei naziste.

Aici, familia sa intra in legatura cu cea a Annei Frank, autoarea celebrului Jurnal, si vor petrece impreuna mai bine de doi ani ascunsi intr-un pod, pana la arestarea lor, cu cateva luni inainte de terminarea razboiului. Desi documentele istorice atesta faptul ca toti locuitorii anexei secrete, cu exceptia lui Otto Frank, tatal Annei, si-au pierdut viata in lagarele de exterminare, Ellen Feldman isi imagineaza posibilul destin al lui Peter, care, evadat din lagar, ajunge in America, unde isi ascunde adevarata identitate, hotarat sa nu mai dezvaluie nimanui faptul ca este evreu, desi asta inseamna sa o piarda pe fata pe care o iubeste.

In cele din urma, dupa ani grei de munca si sacrificii, Peter isi intemeiaza o afacere si o familie, dar sotia, copiii si partenerul sau de afaceri ii ignora in continuare identitatea si povestea. In momentul in care jurnalul Annei Frank este publicat, iar dupa el se fac o piesa si un film de mare succes, presiunea psihologica pe care aceste evenimente o exercita asupra lui Peter isi spune cuvantul, iar viata lui de familie, sufocata de minciuni si lucruri nespuse, ameninta sa se dezintegreze.

Despre Autor

Ellen Feldman s‑a nascut in New Jersey si a studiat istoria la celebrul Bryn Mawr College, apoi la Columbia University din New York. Scrie romane istorice si carti de istorie sociala, preda in Statele Unite, Anglia si Germania si colaboreaza regulat la American Heritage si New York Times. Lucy (2003), biografia fictionalizata a familiei Roosevelt, s‑a bucurat de o mare apreciere in rindul publicului si al specialistilor.

A mai publicat Conjugal Rites (1986), Looking for Love (1990), Too Close for Comfort (1994), Rearview Mirror (1996), God Bless the Child (1998).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2008
ISBN: 978-973-46-0963-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: