Iubire la Berlin

Iubire la Berlin
95,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Iubire la Berlin spune istoria adevarata a iubirii dintre Claire, fiica celebrului Francois Mauriac, si printul rus Ivan Wiazemsky, intr-un Berlin devastat de razboi.

In septembrie 1944, Claire, brancardiera la Crucea Rosie, se afla la Beziers cu divizia sa. Are douazeci si sapte de ani, este o tanara foarte frumoasa, cu ochi mari, intunecati, cu pometi inalti, slavi. Nu are vreme sa se admire in oglinda, poate doar in treacat si cu neincredere, si niciodata nu ia in seama complimentele primite.

De cand s-a inrolat in Crucea Rosie, cu un an si jumatate in urma, isi doreste sa existe numai prin munca ei. Comandantii ii admira curajul, iar camarazii o considera de-a lor, nici nu-si mai amintesc ca ea este fiica celebrului Francois Mauriac. Si cat de puternica se simte cand transporta ranitii catre spitale, la volanul ambulantei. Dar, fara sa-si dea seama, traind razboiul Claire isi cauta, de fapt, iubirea. Berlinul o asteapta.

„Inserand in roman pasaje din scrisorile si jurnalul intim al mamei sale, [...] Anne creeaza un adevarat concert de Bach la patru maini.”-- Nouvel Observateur

Despre Autoare

Printesa Anne Wiazemsky s-a nascut la 14 mai 1947 in Berlin. Fiica lui Claire Mauriac, este nepoata scriitorului francez Francois Mauriac. Descinde de asemenea din familia nobiliara rusa Wiazemsky, tatal ei fiind Printul Wiazemsky, conte Levachov.

Anne Wiazemsky a fost pe rand actrita, realizatoare de filme documentar şi romanciera. La doar optsprezece ani a jucat in filmul lui Robert Bresson Au hasard Balthazar (1966). Casatorita cu Jean-Luc Godard, intre 1967 şi 1979, a jucat de asemenea in La Chinoise (1967) si Week End (1967).

A semnat peste cincisprezece volume, romanul Canines fiind recompensat cu Premiul Goncourt des lyceens in 1993, in timp ce Hymnes a l'amour a primit Premiul Maurice Genevoix in 1996 iar Une poignee de gens a fost laureat in 1998 cu Grand Prix du roman de l'Academie francaise.

Iubire la Berlin, cel mai recent roman al sau, spune povestea de iubire dintre Claire, brancardiera la Crucea Rosie intr-un Berlin devastat de razboi, si tatal sau, printul Ivan Wiazemsky.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Mon enfant de Berlin
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8134-90-1
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri