Istoria Românilor

Istoria Românilor
96,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

”Românii și-au făcut istoria cum s-au priceput, nici mai bine, nici mai rău decât alte popoare. Istoria lor nu a fost pură sau imaculată, dar nici oribilă și plină de dezastre. A fost de toate felurile, ca viața, fiindcă istoria înseamnă viață.”

”Este important de știut că românii există și ei între națiunile lumii, că au un stat sau chiar două state ale lor, cu un trecut bogat, cu Dunărea și cu Munții Carpați, cu țăranii Maramureșului, uitați parcă de timp, cu mănăstirile pictate ale Moldovei, cu Delta și cu Marea Neagră, cu hrubele de la Cricova, cu Eminescu, Blaga, Enescu sau Brâncuși, cu oameni care așteaptă să fie cunoscuți. Ei au un mesaj de transmis pentru comunitatea internațională și țin profund la mesajul lor.”  -- Ioan-Aurel Pop

Recenzie

Foarte ambiţios, proiectul lui Ioan-Aurel Pop: să cuprinzi istoria românilor în nici 200 de pagini. Să reuşeşti să ieşi din limbajul sec al doctului istoric ca să nu respingi cititorul obişnuit. Să acorzi un spaţiu decent marilor evenimente şi personalităţi, să treci prin mii de ani. Nu este deloc uşor.

Momentele cruciale ale istoriei românilor, după Ioan-Aurel Pop, sunt:

—    Cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci;

—    Cum trăiau geto-dacii;

—    Noi de la Roma ne tragem;

—    Lumea Evului Mediu;

—    Domnia lui Mihai Viteazul;

—    Epoca Luminilor;

—    Prima jumătate a secolului al XIX-lea;

—    Făurirea României moderne;

—    România interbelică;

—    România şi al Doilea Război Mondial;

—    Spre totalitarismul comunist;

—    Pe drumul construcţiei socialismului;

—    Speranţe, visuri, certitudini.

„Românii şi-au făcut istoria cum s-au priceput, nici mai bine, nici mai rău decât alte popoare. Istoria lor n-a fost pură sau imaculată, dar nici oribilă şi plină de dezastre, notează autorul. A fost de toate felurile, ca viaţa, fiindcă istoria înseamnă viaţă.

Este important de ştiut că românii există şi ei între naţiunile lumii, că au un stat sau chiar două state ale lor, cu un trecut bogat, cu Dunărea şi cu Munţii Carpaţi, cu ţăranii Maramureşului, uitaţi parcă de timp, cu mănă-stririlepictate ale Moldovei, cu Delta şi cu Marea Neagră, cu hrubele de la Cricova, cu Eminescu, Blaga, Enescu sau Brâncuşi, cu oameni care aşteaptă să fie cunoscuţi."

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-997-574-066-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: