Istoria Religiilor. Vol. II Iudaismul și Creștinismul

Istoria Religiilor. Vol. II Iudaismul și Creștinismul
402,00 MDL (100,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea.

In acest al doilea volum sint prezentate, de-a lungul evolutiei lor istorice, cele doua mari religii care se afla la temelia traditiei noastre culturale: iudaismul si crestinismul. Iudaismul – incepind de la religia lui Israel si pina in zilele noastre. Crestinismul – acordindu-se o atentie deosebita principalelor confesiuni (catolicism, protestantism, ortodoxism) si expansiunii lor misionare.
 
Orice istorie a religiilor este un produs al timpului sau, caruia ii reflecta, alaturi de limite si slabiciuni, exigentele si cunostintele. Aflati in fata unei duble cerinte – pe de o parte, de a contextualiza expunerea diferitelor religii intr-un mod riguros sub aspect cronologic, iar pe de alta parte, de a promova o prezentare a intregului care sa salveze, mai ales in cazul religiilor istorice cu o existenta indelungata, elementele de continuitate si permanenta –, ne-am decis pentru privilegierea celui din urma criteriu.

Despre Autori

Giovanni Filoramo (n. 1945) este profesor de istoria crestinismului la Facultatea de Litere a Universitatii din Torino. Dintre numeroasele lucrari publicate amintim: L’attesa della fine. Storia della gnosi (1983), Il risveglio della gnosi ovvero diventare dio (1990), Cristianesimo e societa antica (in colaborare, 1992), Religione e modernita: il caso del fondamentalismo (2000), Manuale di storia delle religioni (in colaborare, 2003), Veggenti, profeti, gnostici. Identita e conflitti nel cristianesimo antico (2005), Cristianesimo (2007), La Chiesa e le sfide della modernita (2007). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 670
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-0926-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: