Istoria Lumii de la Big Bang până în Prezent [Copertă moale]

Istoria Lumii de la Big Bang până în Prezent [Copertă moale]
25,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

O abordare nouă a unei teme ce ar putea părea, la prima vedere, supralicitată. Există, în literatura universală, atât de multe lucrări în domeniul istoriei, încât ne-am putea întreba – şi nu fără oarecare temei – în ce măsură ar fi necesară încă o carte ce-ar înfăţişa istoria civilizaţiei umane. Am fi tentaţi să o citim?

Istoria Lumii – De la Big Bang până în prezent nu este încă un manual care să trateze exclusiv evenimentele legate de civilizaţia umană. Cartea constituie una dintre primele încercări de a prezenta, într-o viziune integratoare, devenirea speciei Homo sapiens investigată în cadrul proceselor naturale (şi intercondiţionată de acestea) care au loc la scară planetară, chiar cosmică. Pentru mai multă precizie, menţionăm că lucrarea de faţă recurge, în povestirea şi în analiza etapelor parcurse de umanitate de la apariţie până în prezent, atât la datele şi la metodele specifice studiului istoric riguros, cât şi la multitudinea informaţiilor din trecut pe care le oferă, cu generozitate, ştiinţele exacte şi (demers în premieră) religia.

De-a lungul istoriei sale, omul a fost, o lungă perioadă, aproape la cheremul elementelor naturii. Pe care a dorit să le înţeleagă, apoi să le dirijeze întrucâtva, chiar să le stăpânească. O atitudine care i-a folosit şi care i-a dăunat, în acelaşi timp. Ceea ce a reuşit Homo sapiens a fost să intervină, nu de puţine ori nesăbuit, în echilibrele naturii şi să interfere, dizarmonic, cu mediul său natural. Se ştie că urmările acestor intervenţii sunt tot mai vizibile astăzi, în vreme ce speranţa de recâştigare a acelei înţelepciuni naturale, pierdută de societăţile moderne ultratehnologizate, este tot mai firavă.

Firul călăuzitor al acestei cărţi ar putea fi rezumat în cuvintele: oamenii au fost şi sunt (organic, energetic, informaţional) parte a unei structuri mult mai mari, proiectată dincolo de hotarele cuprinderii noastre în ceea ce priveşte desfăşurarea în spaţiu şi în timp. Iată, lucrarea de faţă vă oferă ocazia de a începe să înţelegeţi cine suntem şi de unde venim. Ce drumuri am parcurs, ce tovarăşi de călătorii am avut, unde ne-am poticnit, în ce am crezut.

Dar ne oferă şi ideea – ispititoare, nu? – de a ne întreba unde vom ajunge. Şi peste câtă vreme.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Big History: From the Big Bang to the Present
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675- 681-8
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri