Istoria Limbii Române

Istoria Limbii Române
638,00 MDL (159,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Istoria limbii romane cuprinde ciclul de prelegeri predate de Alexandru Philippide, intre anii 1893 si 1933, la Universitatea din Iasi.

Structurata ca un manual de conversatie, cartea le ofera celor care doresc sa mearga in Italia la lucru, la studii sau ca simpli turisti informatii utile, de la descrierea frumusetilor geografice ale diferitelor regiuni pina la actele si sumele de bani necesare la vama, adresele unde pot gasi un loc de munca, formalitatile ce trebuie indeplinite in diferitele institutii italiene, modele de scrisori oficiale, de CV-uri si de cereri.

Fiecare subcapitol destinat unei realitati specifice contine o serie de termeni si un mic ghid de conversatie, care faciliteaza comunicarea cu interlocutorii italieni. Cei interesati sa-si insuseasca temeinic regulile limbii italiene vor gasi la inceputul lucrarii un compendiu de gramatica.

Cuprins: Formalitati de intrare si sedere in Italia • Transportul • Servicii • Alimentatia • La cumparaturi • Turismul • Munca • Invatamintul

Despre Autor

Corina-Gabriela Badelita este asistent la Catedra de limba si literatura italiana a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza”, Iasi. In prezent, este beneficiara unei burse de cercetare si formare postuniversitara „Nicolae Iorga” la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanista de la Venetia si preda limba si literatura romana la Universitatea Ca’ Foscari. A publicat eseuri si traduceri in revistele Convorbiri literare si Columna din Iasi. La Editura Polirom a publicat: Ghid de conversatie italian-roman (in colaborare cu Dragos Cojocaru, 2003), Limba italiana. Prima ta gramatica (in colaborare cu Dragos Cojocaru, 2004), Italiana pentru Italia (2006, editia a II-a, 2007) si Ghid de conversatie italian-roman (in colaborare cu Dragos Cojocaru, 2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 720
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1892-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri