Istoria Ieroglifică

Istoria Ieroglifică
111,00 MDL (26,05 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Departe de a fi o aparitie singulara, suprinzatoare pana a fi considerata «improbabila», Istoria Ieroglifica, poate fi inscrisa intr-o traditie a literelor romanesti, ilustrata cu stralucire de cateva carti scrise pana in 1705. E vorba de acele opere avand la celalat capat - Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Theodosie.

Initiere in descifrarea sensurilor existentei, Istoria Ieroglifica este una din acele carti menite sa ne dea presentimentul viitoarelor noastre posibilitati de literatura majora. Simbolul ales de Lucian Blaga pentru a caracteriza in chip fabulos figura lui Cantemir este o fiinta pe jumatate reala, pe jumatate poveste si de legenda: unicornul.

Fara indoiala, una din plasmuirile cele mai sugestive ale imaginatiei mitologice, inorogul nu reia, repetand doar un vechi simbol, ci-l sublimeaza - potrivit anumitor forme, atitudini, orizonturi launtrice proprii literelor medievale romanesti - intr-un insemn al puterii si dainuirii noastre spirituale.”-- Doina Curticapeanu - Dictionarul scriitorilor romani

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 324
Editura: Gramar
Apariția: Ianuarie 2008
ISBN: 978-9735916268
Dimensiuni: 17 x 24 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri