Istoria Ideilor Politice [Copertă tare]

Istoria Ideilor Politice [Copertă tare]
432,00 MDL (108,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Vasta panorama a ideilor politice din Antichitatea greco-romana pina in zilele noastre, volumul constituie o introducere comprehensiva in diversele teorii politice si contextul istoric in care acestea s-au impus.

Conceptia antica asupra cetateniei si legii, conflictul dintre teologie si stiintele noi, monarhismul, democratia, confruntarea dintre socialism si liberalism, dezbaterile actuale asupra comunitarismului si multiculturalismului sint doar citeva dintre reperele la care se opreste pe larg autorul in analiza evolutiei gindirii politice. Lucrarea se adreseaza in primul rind studentilor de la facultatile de stiinte politice, dar si celor de la istorie sau filozofie.

Cuprins: Filozofia Antichitatii: nasterea ratiunii si cautarea bunei guvernari • Gindirea politica a Evului Mediu: de la ordinea crestina la „renasterea” filozofica • Doctrinele statului de la teoriile absolutiste la modelul monarhiei limitate • De la Renastere la Iluminism: individul, ratiunea, libertatea • Revolutia franceza si urmarile sale: de la poporul suveran la guvernarea reprezentativa • Societatea industriala in discutie: utopii sociale, socialisme si gindirea revolutionara • Problema democratiei in zorii secolului XXI

Despre Autor

Olivier Nay este profesor de stiinte politice la Universitatea La Rochelle si profesor invitat la Universitatea Pantheon-Sorbonne (Paris I), iar din 2003 lucreaza in cadrul UNESCO. Printre temele sale de cercetare se numara institutiile politice, elitele politice, politicile locale. Alte volume publicate: Le gouvernement du compromis. Courtiers et generalistes dans l’action politique (coeditor, Economica, 2002); Dictionnaire de la pensee politique. Idees, doctrines et philosophes (coautor, Dalloz, 2005). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 672
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-0714-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri