Irina Loghin. Viața mea este un cântec [Carte și CD]

Irina Loghin. Viața mea este un cântec [Carte și CD]
72,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Cu o carieră de jumătate de secol și sute de concerte susținute, Irina Loghin este, indiscutabil, unul dintre marile nume ale muzicii populare românești. Cartea de față, însoțită de CD-ul omonim, susține concertul aniversar de la Sala Palatului, de pe 1 martie 2012.

Autobiografia debutează cu întâmplările din copilărie, petrecută la Gura Vitioarei, lângă Vălenii de Munte. Anii tinereții sunt marcați de iubiri frumoase, dar trecătoare, și mai ales de debutul la Ansamblul Ciocârlia, unde îi cunoaște, printre alții, pe Maria Ciobanu și Benone Sinulescu. Sunt povestite cu mult umor peripeții amuzante din timpul turneelor, dar și întâmplări mai puțin plăcute, unele cauzate de restricțiile regimului comunist. Un capitol aparte este dedicat perioadei de după 1980, când muzica artistei a fost interzisă, ea revenind oficial pe scenă după 1989, cu un succes la fel de mare ca înainte. Viața profesională se îmbină permanent cu cea personală, ambele la fel de împlinite, chiar dacă au fost marcate de suișuri și coborâșuri.

Nenumărate fotografii color și alb-negru însoțesc textul, făcându-ne să înțelegem mai bine cine este Irina Loghin – omul și artistul. Nume mari ale culturii române, de la Florin Piersic la Dem Rădulescu, depun mărturie la sfârșitul volumului asupra a ceea ce a însemnat și înseamnă Irina Loghin pentru muzica populară și sufletul românesc.   

”Puţini artiști s-au bucurat în cariera lor de prestigiul și admiraţia de care a avut parte Irina Loghin. Ea este o legendă, un mit. Apariţiile sale constituie de multe decenii evenimente artistice remarcabile. Ea ridică sălile în picioare! Irina este înălţimea fără seamăn, pe care cântecul românesc urcă la cer.” -- Alexandru Arșinel

Recenzii

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Litera
Apariția: 07.03.2012
ISBN: 978-973-675-996-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri