Ipoteza Dumnezeu. O Noua Abordare a celei mai Vechi Dezbateri din Istorie

Ipoteza Dumnezeu. O Noua Abordare a celei mai Vechi Dezbateri din Istorie
136,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Există sau nu (un) Dumnezeu? Teiștii ar răspunde la această întrebare cu da, ateiștii, cu nu, iar agnosticii ar spune că nu putem ști. Dezbaterea privind existența lui Dumnezeu este veche de când lumea, dar continuă să înflăcăreze spiritele, impulsionată de ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice. În esență, polemica se reduce la știință versus religie, aflate aparent într-un conflict ireconciliabil. Gerald Benedict se situează pe o poziție neutră, trecând în revistă argumentele ambelor tabere.

După ce descrie, în capitolele de început, obiectul central al dezbaterii – conceptul de Dumnezeu, originile şi semnificaţia lui –, autorul abordează nenumărate probleme controversate, precum adevărul Sfintelor Scripturi, validitatea miracolelor sfinte, existența liberului-arbitru etc. Conștient de complexitatea ipotezei-Dumnezeu, Benedict aduce în discuție numeroase idei și teorii atât din religia occidentală, cât şi din cea orientală, și face apel la filosofia știinţei, a religiei și istoriei, la teorii ale cunoașterii, la psihologie și antropologie.

Fără îndoială, dialogul deschis pe care îl promovează inteligent este singurul fel prin care vom putea înțelege cuvintele lui Einstein: „Știința fără religie e șchioapă, religia fără știinţă e oarbă“.


Despre Autor

Gerald Benedict a absolvit teologia la Universitatea din Londra și a predat în mai multe universități din Marea Britanie. A fost recompensat cu premii pentru operele sale de ficțiune, însă principalul său domeniu de interes îl constituie studiul comparativ al filosofiei religiilor, printre lucrările sale cele mai importante numărându-se Watkins Dictionary

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Litera
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-606-686-704-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri