Biblioteca Adevărul, Vol. 05. Ion

Liviu Rebreanu

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Scopul este atins, Ion devenind stăpân al pământurilor Anei. Fericit, sărută pământul câştigat. Ajuns aici, eroul proaspăt îmbogăţit e stăpânit de iubirea pentru frumoasa Florica, simpatie veche, măritată la rândul ei. Ademenită şi nechibzuită, Florica răspunde pasiunii nebune a lui Ion, riscând tot ceea ce clădise alături de soţul ei. Bătută şi chinuită de bărbat, dar şi de tată, Ana decide să-şi curme viaţa, luând cu ea şi copilul nenăscut. Liber de constrângeri, Ion dă frâu liber pasiunii nebuneşti pe care o are pentru Florica, urmând a fi surprins de soţul acesteia şi ucis în faptul nopţii.

În 1920 romanul "Ion" i-a adus lui Liviu Rebreanu consacrarea în literatura română, precum şi premiul Academiei Române.

Vezi Trailerul Ecranizării

Despre Autor

Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885, Târlişua, Bistriţa Năsăud - 1 septembrie 1944, Valea Mare, Argeş) este un prozator, traducător, romancier şi dramaturg. Debutează în revista „Luceafărul" din Sibiu (1 noiembrie 1908), cu nuvela Codrea, republicată, în timp, sub titlurile Lacrima, Dezertorul şi Glasul inimii.

În 1916 îi apar culegerile de schiţe şi nuvele Golanii, cu o prefaţă de Mihail Dragomirescu, care îl recomandă drept un reprezentant al „verismului". În 1920 publică romanul Ion (I-II), care va fi comentat de E. Lovinescu în „Sburătorul" („Ion e cea mai puternică creaţiune obiectivă a literaturii române") şi de Tudor Vianu în „Viaţa românească" şi distins cu Premiul „Năsturel-Herescu" al Academiei Române (1921). Volumul Catastrofa (1921), cuprinzând nuvele inspirate din război, anunţă prin problematică şi temă centrală Pădurea spânzuraţilor, încununat cu Marele Premiu al romanului (1924). - Crispedia.ro

Descrierea Colecției

În luna noiembrie 2008, ziarul Adevărul din România a lansat colecția ”100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă” - o colecție elegantă de cărți legate în piele ecologică. Până în octombrie 2009, în mai puțin de un an de la lansarea colecției, au fost vândute peste 12 milioane de exemplare. În anul 2010, odată cu lansarea ziarului Adevărul la Chișinău, volumele din colecție au devenit disponibile și pentru cititorii din Republica Moldova.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 448
Apariția: 2008
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-184-880-8