Ioan Vodă cel Cumplit [Carte Electronică]

Ioan Vodă cel Cumplit [Carte Electronică]
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

Carte electronică publicată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Editura Bestseller
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Cumplit i-au zis dusmanii, Viteaz i-au zis taranii.
Am deschis cartea intr-o doara, manat mai mult de renumele autorului decat de cel al Domnitorului. Dar surpriza, aceasta nu-i o carte, este un portal de trecere in timp, ce te duce direct in secolul al 16-lea. Te trezesti in valtoarea evenimentelor, de parca ai fi un cameraman ce inregistreaza un film dintr-o categorie mai putin obisnuita - documentar de actiune. N-am lasat-o din mana pana n-am terminat-o.
Un intelectual roman de geniu, B.P.Hasdeu, scrie in sec.19 despre Domnul Moldovei Ioan Voda, un roman din acelasi aluat dar din sec.16, iar noi azi in sec.21, prin citirea aceste randuri speram sa se transmita si la noi ceva din maretia celor doi.
Cumplit i-au zis dusmanii, viteaz i-au zis taranii, inspirat in politica interna, machiavelic in politica externa, genial pe campul de lupta, Ioan Voda reuseste in mai putin de 2 ani si jumatate cat a durat domnia lui sa faptuiasca multe, dar atat de putine fata de ce ar fi facut daca mai traia. Moare pe campul de lupta din cauza tradarii, ca atatia si atatia eroi martiri romani. Moldova a mai dat un mare Domnitor in panoplia Eroilor Neamului Romanesc, ce sade acolo sus in cer si ne vegheaza, langa cei de-o sama cu el: Mircea, Stefan, Mihai...............
Vesnica pomenire si recunostinta lui Ioan Voda cel Viteaz.
De ai gatat cu rasfoitul pana aice, apai nu mai zabovi si purcede de a ceti istai cronica ca tare-i faina.
Evaluarea
Parerea lui Un taran / (Plasată la data 12.01.2016)