Învaţă să Trăieşti: Tratat de Filozofie pentru Tânăra Generaţie

Învaţă să Trăieşti: Tratat de Filozofie pentru Tânăra Generaţie
136,00 MDL (30,49 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

În Învaţă să trăieşti, Luc Ferry ne spune povestea filozofiei. Nu este vorba de o istorie exhaustivă a gândirii filozofice, ci de relatarea a cinci momente importante din evoluţia acesteia, ilustrate prin explicarea marilor viziuni asupra lumii.

Scriitorul pare că se adresează unui tânăr cititor confruntat pentru prima dată cu universul sistemelor filozofice care au marcat devenirea culturală a umanităţii. Ce este filozofia? La ce serveşte ea? Aceste întrebări sunt însoţite de prezentarea principalelor etape ale gândirii filozofice occidentale. Autorul deplânge faptul că filozofia a ajuns cu timpul o „materie” de studiu, nemaifiind o şcoală de înţelepciune şi o disciplină de viaţă, ca în Antichitate.

Pentru un neofit, probabil că paginile cele mai interesante sunt cele consacrate antinomiei dintre filozofie şi religie. Luc Ferry face efortul de a se apropia de un tânăr discipol imaginar şi pare preocupat de faptul de a fi înţeles fără să fie nevoit să recurgă la simplificări facile. Alături de el, filozofia îşi pierde caracterul obscur şi intimidant.

Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare  dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.

O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.


 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Apprendre à vivre: traité de philosophie à l’usage des jeunes générations
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-669-459-2
Greutatea: 0.3000

Pareri