Învață-mă să Mor: Roman [Copertă moale]

Mai multe poze

Învață-mă să Mor: Roman [Copertă moale]
79,00 MDL (19,84 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Muntele Durerii apare atunci cînd se naşte un om şi el creşte continuu pe măsură ce creşte omul. Muntele este alimentat din Durerea pe care omul o -întîlneşte în calea sa, dar şi din Durerea pe.care o simte şi o provoacă altor oameni. Cu cit mai multă Durere întîlneşte un om, cu atît mal repede creşte Muntele, iar atunci cînd temelia lui nu mai rezistă sub povara noilor dureri, Muntele se năruieşte şi omul moare.

Viaţa oamenilor într-o comunitate e un război fratricid, numai că acest război este dus în tăcere şi pe neobservate, iar unicul indicator al existenţei lui este numărul morţilor. Este un război în care nu există învftlgători, doar învinşi, pentru că oricît de puternic ar fi un om, tot timpul se va găsi altul şi mai puternic, care-l va răpune.

Dumnezeu nu poate fi văzut - El poate fi doar simţit! în fiecare om este o părticică din El, însă nu toţi o pot simţi. Mai mult ca atît, unii încearcă chiar să-L omoare, neînţelegînd că acest lucru e imposibil. Să încerci să-L omori pe Dumnezeu înseamnă să încerci să-ţi omori sufletul. Iar sufletul e nemuritor, pentru că el este dat omului cu împrumut ca să poată trece prin viaţa pămîntească, apoi se întoarce la origini, acolo unde se decide soarta lui de mai deoparte.

Unii oameni au capacitatea de a-L simţi pe Dumnezeu, dar şi ei se înşeală amarnic crezînd că-L înţeleg şi încercînd să vorbească în locul lui altor oameni. Aceştia fac o crimă şi mai mare decît cei care-L întemniţează pe Dumnezeu în propriile inimi sau încearcă Să-L omoare.

Căci Dumnezeu întemniţat peste un timp va ieşi la libertate şi se va răspîndi în jur cu o forţă şi mai mare decît pînă la întemniţare, iar un Dumnezeu hărţuit, trunchiat, folosit în alte scopuri decît cele Divine, va rămîne un Dumnezeu mutilat şi va fi nevoie de foarte mult timp pentru a-L readuce la faza iniţială. în noile procese ce au loc în Univers continuu pot fi folosite doar particulele Dumnezeieşti pure.

De aceea, atunci cînd moare un eretic, un ateu care l-a negat o viaţă pe Dumnezeu, din învelişul său pămîntesc, pur şi simplu, este scoasă particula Dumnezeiască, care s-a păstrat acolo în stare pură, iar atunci cînd moare un om care se pretinde un mare purtător al cuvîntului lui Dumnezeu, dar care toată viaţa 1-a trunchiat şi a încercat să-1 pună în slujba intereselor sale, Energia din el trebuie reciclată, pentru că în starea alterată în care este nu poate fi folosită la procesele Dumnezeieşti ce au loc în Univers. Nicăieri, în nici o lume, Dumnezeu nu a fost mutilat în aşa hal ca pe pămînt.

 

Despre Autor

Igor Volniţchi s-a născut pe data de 10 iunie 1977 în satul Bădiceni, raionul Soroca. A studiat jurnalismul şi ştiinţele comunicării la Universitatea de Stat din Moldova. Activitatea profesională o începe concomitent cu studiile universitare, în 1994, în calitate de reporter, iar apoi de redactor şi prezentator de emisiuni la primul post de radio independent din Republica Moldova Unda Liberă. în 1996 devine redactor-şef adjunct al ziarului Zigzag Studenţesc şi secretar general de redacţie al publicaţiei pentru tineret Juventus.

În perioada 1997 - 2009 activează ca reporter, apoi ca analist politic în cadrul agenţiei de presă Infotag. în paralel, activează în calitate de redactor-şef al versiunii în limba română a revistei Bănci şi Finanţe - Profit. în octombrie 2009 devine consilier principal de stat, purtător de cuvînt al prim-ministrului Republicii Moldova, funcţie pe care o deţine pînă în aprilie 2013. în prezent conduce portalurile informaţionale Tribuna, Curentul şi Shok, dar şi compania de consultanţă şi promovare Poliexpert, fiind cofonda-tor şi coproprietar al acestora.

Prima sa carte a apărut în 2010 - „Istoria partidelor din Republica Moldova". A doua carte - romanul „Călăul e nevinovat" - a fost editată în 2013. Igor Volniţchi este coautor al mai multor studii de profil jurnalistic şi politic, dar şi al unor investigaţii reaizate în Republica Moldova şi peste hotare.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Lyceum
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 978-9975-4042-4-2
Dimensiuni: 13,3 x 20 cm
Greutatea: 0.2100

Pareri