Introducere în Sociologia Corpului. Teme, perspective și experiențe întrupate

Mai multe poze

Introducere în Sociologia Corpului. Teme, perspective și experiențe întrupate

Preț de Listă: 266,00 MDL (66,50 RON)

Preț: 133,00 MDL (33,25 RON)

Economisești: 133,00 MDL (33,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Omniprezente astazi, discursurile despre corp si reprezentarile corpului sint purtatoare de semnificatii culturale legate de categorii sociale, comunitati, genuri, virste sau etnii, fiind construite la confluenta reflectiilor venite din domenii precum medicina, istoria, filozofia, politica ori estetica.

Studiile de sociologie a corpului incluse in lucrare prezinta viata cotidiana avind ca punct de plecare corpul si experientele corporale. Analizele invita la dialog interdisciplinar, imbinind aspecte epistemologice si ontologice in jurul unor teme cu relevanta pentru corp - boala, sportul, moda, arta, maternitatea, nudismul sau tatuajul. Unul dintre primele studii romanesti dedicate problematicii corpului in societate, volumul se adreseaza in egala masura studentilor de la facultatile de sociologie si specialistilor in domeniu.

Cuprins: Corpul in prezent, prezentul in corp • Corpul ca informatie in societatea supravegherii de azi • Optiuni etice si metamorfoze ale corpului • Sociologia corpului gol: istorii si ideologii ale nudismului • „Munca, tinerete, frumusete”. Corp, feminitate, sexualitate in regimul comunist • Corpul ideal: intre fier si sticla • Pledoarie pentru o sociologie a corpului adormit • Piele tatuata, piele narata • Par si capital social

 

Despre Autor

Laura Grünberg (coordonator) este doctor in sociologie, profesoara asociata la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, si la SNSPA, Facultatea de Stiinte Politice. Domenii de cercetare si interes: studii de gen (sociologia genului, dimensiunea de gen a institutiilor sociale, discriminarea multipla), societatea civila, sociologia corpului, globalizarea, studiile despre supraveghere.

Dintre lucrarile publicate, mentionam: (R)evolutia in sociologia feminista. Repere teoretice, contexte romanesti, Polirom, Iasi, 2002; Mass‑media despre sexe (coord.), Tritonic, Bucuresti, 2005; biONGrafie. Istoria traita a unui ONG de femei, Polirom, Iasi, 2008. Membra in echipa de coordonare a proiectului de cercetare CNCSIS derulat de Universitatea Nationala de Arta: „Corpul ca proiect cultural contemporan. Provocari teoretice, replici artistice”.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-681-177-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri