Întroducere în Psihologia Muncii

Întroducere în Psihologia Muncii
292,00 MDL (73,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihologia joaca un rol important in optimizarea performantelor si a sigurantei la locul de munca, precum si in identificarea modalitatilor de crestere a nivelului de satisfactie individuala si de eficienta organizationala.

Conceput ca un manual, volumul abordeaza aspectele fundamentale ale psihologiei muncii, de la metodele de evaluare a performantei, relatia om-masina-mediu si selectia personalului pina la oboseala profesionala si influentele interculturale in procesul muncii. Introducere in psihologia muncii se adreseaza studentilor la psihologie, tinerilor psihologi practicieni, dar si managerilor care doresc sa imbunatateasca performantele propriei echipe.

Cuprins: Analiza psihologica a muncii • Evaluarea performantei profesionale • Selectia psihologica a personalului • Interactiunea om-computer • Performanta umana si accidentele de munca • Solicitarea profesionala si oboseala • Adaptarea profesionala • Instruirea in mediul profesional

Recenzie

”Volumul Introducere in psihologia muncii reprezinta un suport de curs universitar, dar este de folos si celor de doresc sa se familiarizeze cu psihologia muncii, un domeniu cautat pe piata fortei de munca.”- Victor Popescu, 13 septembrie 2008, in Dosarele psi

Despre Autor

Marian Popa, conferentiar la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, director al Departamentului de invatamint la distanta. Este titularul disciplinelor statistica psihologica, psihologia muncii si psihologie militara (ciclul de licenta); metodologia cercetarii in psihologie, analiza statistica a datelor, analiza performantelor profesionale, psihologie aeronautica (master) si statistica avansata (scoala doctorala). A absolvit facultatea de profil a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi si este doctor in psihologie al aceleiasi universitati.

A profesat ca psiholog in cadrul Scolii de ofiteri de aviatie „Aurel Vlaicu”, Boboc, in perioada 1976‑1990, specializindu‑se in psihologie aeronautica pe linga laboratorul de psihologie al Centrului de Medicina Aeronautica din Bucuresti, condus de Valeriu Ceausu. In 1976 si 1977 a coordonat, in colaborare, pregatirea preliminara a grupei de candidati cosmonauti romani. Dupa 1990 a lucrat in cadrul Institutului National de Medicina Aeronautica si Spatiala, Bucuresti, ca psiholog in Biroul de securitatea zborului si apoi ca sef al Sectiei de psihologie, pina in 2005.

Din 1998 este certificat ca psiholog de aviatie in conformitate cu criteriile EAAP, iar in anul 2001 a absolvit cursul Human Factor Accident Prevention and Investigation, organizat de EAAP si Institute of Air Navigation Services, Luxemburg. Semneaza peste 50 de studii de psihologie si psihologie aeronautica. Este membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, al International Council of Psychologists si al European Association of Methodology.

La Editura Polirom a mai publicat: Statistica pentru psihologie. Teorie si aplicatii SPSS (editia a II‑a, 2008), Introducere in psihologia muncii (Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1086-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri