Introducere în Psihologia Emoțiilor și a Sentimentelor. Afectele, Emoțiile, Sentimentele, Pasiunile

Mai multe poze

Introducere în Psihologia Emoțiilor și a Sentimentelor. Afectele, Emoțiile, Sentimentele, Pasiunile
162,00 MDL (40,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Emotiile, sentimentele, dispozitiile si pasiunile anima viata cotidiana si reprezinta elementele fundamentale ale acesteia.

Conventiile sociale ne obliga insa adesea sa le canalizam intr-o anumita directie sau sa ni le reprimam. Chiar si studiul lor sta sub semnul ambiguitatii: pentru sociologi emotiile tin de psihologie, iar psihologii nu le analizeaza decit sub aspect patologic.

Etologia le-a aplicat propriile metode de observare si evaluare specifice muncii de teren. Jacques Cosnier, medic, psihiatru, psihanalist si etolog, ofera in aceasta lucrare raspunsuri personale la citeva intrebari legate de psihologia emotiilor: Ce sint emotiile de baza si cum se definesc? Stresul este intotdeauna nociv? Emotiile sint universale sau sint specifice fiecarei societati? Eradicarea emotiilor este oare o perspectiva de dorit pentru umanitate?

Cuprins: Emotiile de baza si interactiunile sociale • Relatiile afective pozitive: dragostea si prietenia • Ura si formele violentei • De la schimb la impartasire: empatie si dispatie • Controlul individual • Controlul social • Absenta emotiilor: gindirea operatorie si alexitimia

Despre Autor

Jacques Cosnier este profesor de psihologie la Universitatea din Lyon, Franta, unde conduce Laboratorul de etologie a comunicatiilor. La Editura Polirom a aparut „Introducere in psihologia emotiilor si a sentimentelor” (2002).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0681-8
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri