Introducere în Psihologia Educației și a Dezvoltării

Mai multe poze

Introducere în Psihologia Educației și a Dezvoltării

Preț de Listă: 264,00 MDL (66,00 RON)

Preț: 132,00 MDL (33,00 RON)

Economisești: 132,00 MDL (33,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In prezent se inregistreaza un interes crescut al specialistilor in stiintele educatiei pentru aplicarea psihologiei in acest domeniu. Volumul prezinta noile orientari ale psihologiei educationale in ceea ce priveste formarea profesorilor, competentele de baza si cele transversale ale studentilor, organizarea si aplicarea curriculumului disciplinei universitare, ameliorarea strategiilor utilizate in practica educationala.

Expunerile teoretice sint ilustrate cu exemple practice, iar sintezele recapitulative prezente in fiecare capitol faciliteaza insusirea cunostintelor. Numeroasele informatii de ultima ora le sint utile atit studentilor si profesorilor de la facultatile de stiintele educatiei, cit si specialistilor in domeniu.

Cuprins: Constructia teoretico-metodologica si statutul epistemologic • Recursul la metoda si metodologie. Optiuni. Problematica • Educatia si matricea dezvoltarii umanului • Dezvoltarea cognitiva: implicatii psihoeducationale • Educatia si dezvoltarea sociomorala • Educatia si dezvoltarea emotional-afectiva. Managementul inteligentei emotionale • Educatia si psihomotricitatea

Despre Autor

Ioan Neacsu (n. 1945), absolvent (1970) al Facultatii de Filosofie, sectia pedagogie­‑romana, Univer­sitatea din Bucuresti. Doctor in pedagogie din 1976. Cariera universitara din 1970 la aceeasi facultate, in prezent fiind Prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de psihologia educatiei, metode si tehnici de invatare, psihopedagogia creativitatii, managementul resurselor umane, managementul resurselor umane si al calitatii, teorii si practici ale invatarii la adulti si managementul proiectelor de cercetare.

Membru activ al mai multor comitete si colective editoriale, organisme si asociatii profesionale, expert evaluator si formator in proiecte si programe nationale si internationale. Autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume si peste 150 de studii si articole stiintifice, in reviste de specialitate din tara si din strainatate.

Dintre lucrarile publicate, mentionam: Motivatie si invatare (1978); Educatie si actiune (1986); Civilizatie si conduita (1987); Metode si tehnici de invatare eficienta (1990); Instruire si invatare (1999); Prelegeri pedagogice (in colab., Polirom, 2001); Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (coord. impreuna cu Dan Potolea, Romita B. Iucu, Ion‑Ovidiu Panisoara, Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1798-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri