Introducere în Politici Sociale Comparate. Analiza Sistemelor de Asistență Socială

Introducere în Politici Sociale Comparate. Analiza Sistemelor de Asistență Socială
229,00 MDL (57,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Pe linga aspectele metodologice, volumul prezinta rolul politicilor sociale in functionarea societatii si analizeaza din perspectiva comparativa sistemele de protectie sociala, de sanatate si de educatie. O sectiune distincta expune rezultatele analizei comparative a sistemelor de asistenta sociala din zece tari europene.

Cuprins: Legitimarea politicilor sociale • Aspecte metodologice in cercetarea sociala comparativa • Analiza comparativa a politicilor sociale – cadrul teoretic • Un model de analiza comparativa a politicilor sociale • Analiza unor politici sociale sectoriale din perspectiva comparativa • Aplicatie: analiza comparativa a sistemelor de asistenta sociala

Despre Autor 

Florin Lazar (n. 1975), master in politici sociale europene, doctor in sociologie, asistent universitar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri si seminarii de introducere in politici sociale, sistemul de asistenta sociala din Romania si metodologia cercetarii. Este coordonator de proiecte la Fundatia Romanian Children’s Appeal Romania si redactor sef-adjunct al Revistei de Asistenta Sociala.

A publicat in calitate de coautor: Aspecte privind dezvoltarea, populatia si sanatatea reproducerii la nivel national si studii de caz. Romania (2003), Program de formare in practica asistentei sociale. Cunostinte si deprinderi de baza pentru referentii sociali din cadrul autoritatilor publice locale .

Manualul formatorului (2005), Informare si sensibilizare in problematica HIV/SIDA: Ghid pentru serviciile de asistenta sociala (2006, 2007), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din Romania (coord. Doru Buzducea, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in Romania (impreuna cu Doru Buzducea, 2008), Riscuri si inechitati sociale in Romania (coord. Marian Preda, Polirom, 2009).

Este autor sau coautor de studii, cercetari, articole si prezentari la conferinte internationale pe teme legate de HIV/SIDA, politici sociale, asistenta sociala, protectia copilului si dezvoltare sociala.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1660-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri