Întroducere în Fotografie. Ghidul Fotografului Amator

Întroducere în Fotografie. Ghidul Fotografului Amator
216,00 MDL (54,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a, revazuta.

Lucrarea este structurata in doua parti, dedicate fotografiei pe pelicula si fotografiei digitale. Cartea nu se adreseaza specialistilor, ci urmareste conceptele de baza legate de realizarea fotografiilor si de aparatele de fotografiat.

Contine, de asemenea, un consistent glosar de termeni. Autorul a realizat numeroase scheme de prezentare ale aparatelor de fotografiat, ale lentilelor si obiectivelor, precum si fotografii care ilustreaza diversele teme cuprinse in volum.

Cuprins: Aparatul de fotografiat pe pelicula (camera obscura, claritatea imaginii, unghiul de cimp al obiectivelor) • Dispozitive auxiliare si accesorii (bliturile etc.) • Iluminarea in fotografie (temperatura de culoare a luminii, fotografia in lumina de studio) • Imaginea digitala (fisiere de imagine, rezolutia imaginilor digitale) • Aparatul de fotografiat digital (principiul de functionare, elemente constitutive ale camerelor digitale si clasificari, parametrii camerelor digitale)

Despre Autor

Matei Bejenaru (n. 1963) este artist vizual si preda fotografie si arta video la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi. A folosit fotografia in multe proiecte, ca mediu deopotriva artistic si documentar.

A participat la numeroase expozitii in Romania si in strainatate: Bienala de la Tirana (2003), Galerie für Zeitgenossische Kunst, Leipzig (2004), Galeria Noua, Bucuresti (2005), Tate Modern – Level 2 Gallery, Londra (2007).Este initiatorul Bienalei Internationale de Arta Contemporana „Periferic” de la Iasi, unde, din 1997, sint expuse constant proiecte de arta fotografica. Din 2004 este colaborator al Suplimentului de cultura.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0876-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri