Întroducere în AJAX

Întroducere în AJAX
180,00 MDL (45,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

 

AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) reprezinta o tehnica bazata pe comunicarea asincrona dintre clientul si serverul Web, prin care o serie de tehnologii sint utilizate impreuna in scopul maririi interactivitatii aplicatiilor Web.

 

 Lucrarea ofera cititorilor cu un nivel mediu de pregatire in domeniul programarii Web o initiere completa in AJAX. Sint prezentate nucleul limbajului JavaScript, utilizat pentru procesarea datelor, formatul JSON (JavaScript Object Notation), folosit alaturi de XML (Extensible Markup Language) pentru schimbul de date, precum si obiectul XMLHttpRequest, utilizat in transferul asincron al datelor.

O alta tema abordata este cea a accesarii arborilor DOM (Document Object Model) XHTML si DOM XML in browser.De asemenea, sint analizate si exemplificate o serie de sabloane de interactiune Web si instrumente bazate pe AJAX.

Cuprins: Prezentare generala a tehnicii AJAX • Introducere in JavaScript • Nucleul limbajului JavaScript • Accesarea arborelui DOM in browser • Obiectul XMLHttpRequest • Sabloane de interactiune Web bazate pe AJAX • Introducere in JSON • Accesarea serviciilor Web folosind AJAX • Securitatea in JavaScript • Principii de proiectare a aplicatiilor Web bazate pe AJAX

Despre Autor 

Traian Anghel este profesor la Grupul Scolar Industrial „Anghel Saligny” din Braila, avind gradul didactic I. Este absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al cursului postuniversitar de specializare in informatica de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati.

A mai publicat: Pagini Web dinamice. Introducere in programarea Web pentru server (Scorpion, 2002), Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind XHTML, PHP si MySQL (Polirom, 2005), Programarea in PHP. Ghid practic (Polirom, 2005), Programarea in PHP II. Generarea de continut multimedia (Polirom, 2006), Introducere in AJAX (Polirom, 2006), Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind PHP si AJAX (EduSoft, 2007), Programare Web pentru liceu (Polirom, 2008), Programare RSS, Atom si Podcast (Institutul European, 2008), Instrumente si resurse Web pentru profesori (ALL, 2009), Instrumente Web 2.0 utilizate in educatie (Editura Albastra, 2009), Dictionar de informatica (Corint, 2010), LabVIEW.

Simulari interactive cu aplicatii in fizica (Editura Albastra, 2010) si Simulari Java cu aplicatii in fizica (InfoData, 2010). Domeniile sale preferate de cercetare sint programarea Web pentru server si client, utilizarea aplicatiilor Web 2.0 in educatie, serviciile Web si interactiunea om-calculator.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46– 0568-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri