Întoarcerea din Rai (BPT, Vol.76)

Întoarcerea din Rai (BPT, Vol.76)
54,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

”Două evenimente majore cu miez catastrofic fisurează decisiv intervalul şi amprentează definitiv substanţa romanului. Unul strict personal, de flagrantă intimitate: ruptura lui Eliade de Sorana Ţopa – iubirea năvalnică, fantastă, copleşitoare în dăruire, invadatoare la modul vampirizant – şi opţiunea, la antipod, pentru Nina Mareş – feminitatea tandru-maternă, subtil-învăluitoare, ocrotitoare, constructivă.”

”Celălalt, exterior, de-a dreptul devastator în planul relaţiilor social- politice ale autorului şi ale grupării sale afectiv-intelectuale: asasinarea premierului I.Gh. Duca. De-o parte, elucidarea sentimentală. De cealaltă, irepresibila maculare şi irecuperabila scindare a Generaţiei ’27: nimic nu avea să mai fie ca înainte după asasinarea lui Duca şi, mai târziu, după instaurarea terorismului de stat de către Carol al II-lea.” -- Dan C. Mihăilescu

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Despre Autor


 

Mircea Eliade (n. 13 martie 1907, București - d. 22 aprilie 1986, Chicago), a fost istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filozof și profesor român la Universitatea din Chicago. Autor a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1200 de articole și recenzii cu o tematică extrem de variată, foarte bine documentate.

Prima sa opera a fost publicată în 1921 - Inamicul viermelui de mătase urmată de Cum am găsit piatra filosofală. Patru ani mai târziu, Eliade încheie munca la volumul său de debut, volum autobiografic, Romanul Adolescentului Miop. În 1933 i se editează Maitreyi, nutrit din experienţa indiană. Romanul are un mare succes de public şi de critică.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 352
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-537-8
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri