Interviu la „Contrafort"

Interviu la „Contrafort"
168,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Aceasta carte de interviuri cu personalitati ale culturii romane (majoritatea scriitori) s-a construit din mers, odata cu biografia revistei Contrafort, incepand cu primul ei numar, aparut in octombrie 1994. Din cele aproape 100 de interviuri pe care le-am facut in 15 ani de existenta a revistei am selectat 25 - texte reprezentative pentru programul editorial al Contrafortului si, in buna masura, pentru preocuparile mele de scriitor.

Interviurile pun in valoare destine inconfundabile, adesea spectaculoase, expun adevarate modele intelectuale...Transpar in aceste texte temele majore ale revistei Contrafort: resuscitarea spiritului critic, sincronizarea cu literatura romana contemporana, etica memoriei, evaluarea literaturii scrise in comunism, specificul national, centrul si periferia, traditionalism versus postmodernism, intelectualul si puterea, conflictul dintre generatii, dialogul Est-Vest, literatura romana in lume s.a.

Recitindu-le, m-am convins ca aceste texte raman seminificative pentru realitatile noastre post-89; (re)lectura lor poate furniza tinerilor de azi repere importante intr-un scenariu al formarii si evolutiei intelectuale.

Despre Autor

Vasile Garnet (n. 1958, Hanasenii Noi, judetul Lapusna, Republica Moldova) este un poet si publicist din Republica Moldova, director al revistei "Contrafort", care apare la Chisinau.Vasile Garnet a absolvit Facultatea de Ziaristica a Universitatii din Chisinau (1983). Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si Romania si membru al PEN Club. A fost redactor de carte si redactor-sef la Editura Hyperion din Chisinau, iar din 1994 este director al revistei Contrafort, publicatie a tinerilor scriitori din Republica Moldova. Desfasoara o bogata activitate publicistica in presa de la Chisinau si din Romania.

A beneficiat de burse de studii si de creatie in Germania (1995), SUA (1998), Cehia (2000, 2001) si a participat la Literatur Express Europa 2000 – un periplu literar prin 14 tari europene, organizat de LiteraturWERKSTAD (Berlin) si Consiliul Europei. Este prezent cu versuri in mai multe antologii aparute in Romania si in strainatate. Poemele sale au fost traduse in SUA, Germania, Italia, Belgia, Belarus. Este prezent cu versuri in mai multe antologii publicate in Romania si in strainatate.

Volume publicate:

  • Intelectualul ca diversiune (publicistica, Fragmente tragicomice de inadecvare la realitate (eseu, publicistica, Editura Polirom, Iasi, 2005 - Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova);

  • Europa de la fereastra vagonului (jurnal, in colaborare cu Vitalie Ciobanu, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2007)

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Cartier
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-79-645-3
Dimensiuni: 13 x 19 cm
Greutatea: 0.3600

Pareri