Interviu cu un Vampir. Cronicile Vampirilor. Vol. 1

Interviu cu un Vampir. Cronicile Vampirilor. Vol. 1
135,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Povestea impregnată de o fosforescenta melancolie a iniţierii unui nobil din New Orleans în tainele vieţii de vampir. Odiseea veşnic neliniştitului Lestat continuă în celelalte romane din ciclul Cronicile vampirilor pe care le vom publica în curând.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Într-o lungă serie de cărţi, Anne Rice a remodelât în mod substanţial vechile legende despre vampiri, turnându-le într-un tipar mai modern. Vampirii săi posedă multe din aracteristicile lui Dracula, dar ea descrie o lume mult mai erotică şi mai violentă, decât cea a lui Bram Stoker, o lume care este actualizată şi mutată în oraşul său natal, New Heans.

Figura centrală din Interviu cu un vampir este Louis, vampir de peste 200 de ani, înzestrat sau blestemat cu liaţă veşnică. Pe măsură ce îşi spune povestea, începem să înţelegem cum ar putea arăta o asemenea viaţă. Vampirii percep lumea prin simţuri diferite - lumea lor este, în acelaşi timp, mai brutală şi totuşi, în mod surprinzător, mult mai vie decât poate fi percepută vreodată de simțurile umane. Totuşi, chiar şi Louis este chinuit de îndoieli: îndoieli asupra modului în care a ajuns în această stare,îndoieli asupra combinaţiei de zei sau diavoli este, de fapt, râspunzătoare pentru chinul său.

Mai mult decât atât, el este un vampir dotat cu conştiinţă. Nedorind să se hrănească cu sângele oamenilor, încearcă să-şi potolească apetitul necontrolabil în alte moduri. Este meritul autoarei za această situaţie improbabilă nu face ca romanul să eşueze într-o lectură sentimentală sau insipidă; cititorul este făcut să înţeleagă atât ororile, cât şi atracţiile existenţei sale de proscris, nu numai pentru oameni, dar, într-o viziune mai largă, chiar şi pentru ceilalţi vampiri din rândul cărora, vrând-nevrând, face parte.

Prezente în tot cuprinsul cărţii sunt luminile strălucitoare şi umbrele New Orleans-ului, un oraş vechi şi modern în acelaşi timp, deprimant de păgân, dar şi contemporan, În Interviu cu un vampir, un strălucitor roman în dar obscur, ne trezim cufundaţi într-o lume a nopţii care, jneori, pare o imagineîn negativ a lumii pe care o percepem cu limitatele noastre simţuri.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Interview With the Vampire
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Rao
Apariția: Februarie 2006
ISBN: 9789735769345
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri