Inteligenţa Socială. Noua Știinţă a Relaţiilor Umane

Inteligenţa Socială. Noua Știinţă a Relaţiilor Umane
209,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane. Studiul său ne explică cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflăm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macină familia şi societatea. 

Reacţiile pe care le avem faţă de ceilalţi, ca şi ale lor faţă de noi, au un impact biologic mult mai extins decât ne închipuim. Este vorba de declanşarea unor cascade de hormoni care ne reglează întregul organism, de la inimă până la sistemul imunitar, determinând relaţiile bune să acţioneze ca nişte vitamine, iar pe cele proaste ca nişte otrăvuri. Ne putem „molipsi” de emoţiile celorlalţi oameni tot aşa cum luăm o gripă, iar, pe de altă parte, consecinţele izolării sau cele ale unui stres social intens ne pot scurta viaţa.

În Inteligenţa socială (SQ), Daniel Goleman explică surprinzătoarea corectitudine a primelor impresii, fundamentul charismei şi forţa emoţională, complexitatea atracţiei sexuale şi sesizarea minciunilor. El descrie „partea întunecată“ a inteligenţei sociale, de la narcisism la machiavelism şi psihopatie. Ne mai vorbeşte despre uimitoarea noastră capacitate de a fi vizionari, ca şi despre tragedia celor care, asemenea copiilor autişti, au un acces redus la raţiune.

Iar mesajul distinct al acestei cărţi este următorul: noi, oamenii, avem o predilecţie înnăscută către empatie, cooperare şi altruism, astfel încât putem dezvolta o inteligenţă socială prin care să ne hrănim aceste calităţi nepreţuite.

Despre Autor

Daniel Jay Goleman s-a nascut in 1945 in Stockton, California. Este scriitor, psiholog si jurnalist de stiinta. 

El a studiat in India scriindu-si totodata prima lui carte bazandu-se pe calatoria si experientele din India si Sri Lanka, iar apoi a revenit ca lector invitat la Harvard, unde in 1970 temele propuse de el, despre psihologie si constiinta, au fost foarte populare. McClelland l-a recomandat pentru un loc de munca la Psychology Today de unde a fost recrutat de catre The New York Times in 1984, specializarea lui fiind psihologia si neurostiinta. 

Este autorul a peste 10 carti despre psihologie, educatie, stiinta, crize ecologice si leadership. A fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer.

In prezent acesta face parte din conducerea consortiului pentru Cercetarea Inteligentei Emotionale de la Universitatea Rutgers. Este de asemenea conducatorul institutului Mind & Life.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Social Intelligence. The New Science of Human Relationships
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 464
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-669-377-9
Dimensiuni: 15,5 x 22 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri