Inteligența emoțională. Ediție de colecție

DANIEL GOLEMAN

Descriere

Publicata initial in 1995, Inteligenta emotionala este o carte-cult. Ea a marcat o revolutie uluitoare in psihologie, prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane.

Pornind de la rezultatele cercetarilor contemporane asupra creierului si comportamentului, Daniel Goleman propune extinderea conceptului de inteligenta. Este bine-cunoscut termenul de IQ – coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si a carui crestere pe parcursul vietii este discutabila. Dar Goleman a deschis calea unei psihologii care isi indreapta atentia asupra unei inteligente complementare, care chiar poate fi dezvoltata – cea a sentimentelor.

Studiul lui Goleman ne arata cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, o situatie dificila in care ne aflam poate deveni mai limpede. Totodata, aceasta carte a avut efecte de proportii in societatea occidentala: inteligenta emotionala se studiaza in centre de cercetare, se preda in scoli si in universitati, a ajuns un criteriu pentru angajare sau promovare in cariera, iar programele de educatie dezvoltate pe baza ei sustin politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii.

Inteligenta emotionala ne ofera o intelegere cu totul noua a cauzelor profunde ale multora dintre bolile care ne afecteaza familiile si societatea. – Jon Kabat-Zinn

Oricine este interesat de leadership ar trebui sa citeasca aceasta carte. – The New York Times Book Review

O perspectiva inteligenta, curajoasa, cu care Goleman a zguduit atat stiinta, cat si cunoasterea comuna. – The Philadelphia Inquirer

O carte convingatoare, scrisa cu rigoare, care explica de ce inteligenta emotionala este cruciala. – USA Today

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) si-a creat o reputatie mondiala de jurnalist si cercetator in psihologie clinica si stiinte comportamentale, domenii in care a obtinut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de stiinta, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer.

A tinut cursuri ca profesor invitat la Harvard University si a colaborat cu numeroase publicatii prestigioase, printre care People, Time, Journal of Social and Clinical Psychology, Psychology Today, Publishers Weekly, Journal of Transpersonal Psychology, Observer, American Journal of Psychotherapy, Journal of Consulting and Clinical Psychology sau Journal of Applied Behavioral Science.

A primit un premiu pentru intreaga cariera, Career Achievement, din partea American Psychological Association. In prezent este copresedinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupa cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competentelor emotionale. Drept recunoastere a eforturilor sale de popularizare a stiintelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science.

  Mai multe informații

  Limba: Română
  Pagini: 690
  Apariția: 2022
  Coperta: Copertă tare
  Dimensiuni: 24 x 15,5 cm
  ISBN: 9786064410757