Inteligența Emoțională a Copiilor. Jocuri și Recomandări pentru un EQ Ridicat

Inteligența Emoțională a Copiilor. Jocuri și Recomandări pentru un EQ Ridicat
240,00 MDL (48,24 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Paul Aneci si Andra Hancu.  
 
Un ghid pentru toti parintii care doresc sa dezvolte abilitatile sociale si emotionale ale copiilor lor.
 
Inteligenta emotionala (EQ), reprezentata de abilitatile emotionale si sociale, este considerata la fel de importanta ca inteligenta cognitiva (IQ). Spre deosebire insa de aceasta din urma, inteligenta emotionala a copiilor poate fi stimulata la orice virsta. Volumul propune o gama larga de jocuri si activitati care faciliteaza dezvoltarea abilitatilor specifice inteligentei emotionale: empatia, integrarea intr-un grup, bunele maniere, perseverenta, controlul emotiilor etc.
 
Cu ajutorul acestor jocuri, copiii dumneavoastra vor invata sa comunice mai bine cu ceilalti, sa devina mai adaptabili si mai increzatori in propriile forte si sa depaseasca momentele dificile.
 
Din cuprins:
Incurajarea empatiei si a preocuparii pentru ceilalti • Gindirea realista • Optimismul: un antidot pentru depresie si rezultate dezamagitoare • Abilitatile conversationale • Beneficiile si importanta umorului • Relatiile de prietenie • Perseverenta si efortul • Asumarea si depasirea esecurilor • Programe ce pot stimula inteligenta emotionala

Recenzie

”Multi adulti ai vremurilor actuale sint nevoiti sa faca fata unui stil de viata agitat si trepidant suprasolicitant. Studii recente demonstreaza ca persoanele cu o inteligenta emotionala ridicata sint mai apreciate de cei din jurul lor, au un control mai mare asupra propriei vieti si sint – in ultima instanta – mai fericite.

Exista chiar autori care afirma ca 90% dintre managerii de top au o inteligenta emotionala inalta si se consemneaza diferente salariale semnificative intre persoanele care au inteligenta emotionala la cote ridicate si cei care o poseda la un nivel mai redus. In acest context, s-a ajuns la concluzia ca, in viitor, copii de azi pot avea de cistigat daca invata abilitatile inteligentei emotionale si ridica dilema daca nu cumva, un EQ (emotional intelligence) ridicat este cel putin la fel de important precum un IQ ridicat.

Astfel, o carte despre dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor este mai mult decit binevenita.”

Despre Autor

Lawrence E. Shapiro, Ph.D., este specialist in utilizarea jocurilor in psihoterapia copilului. Este presedintele si fondatorul Center for Applied Psychology si sustine frecvent conferinte despre rolul jocurilor in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor. Locuieste in King of Prussia, Pennsylvania.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 392
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2881-0
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri