Integrala Prozei Scurte

Integrala Prozei Scurte

Preț de Listă: 177,00 MDL (44,25 RON)

Preț: 141,60 MDL (35,40 RON)

Economisești: 35,40 MDL (8,85 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

 

In Integrala prozei scurte sint reunite in premiera toate povestirile lui Truman Capote, inclusiv citeva traduse pentru prima data in limba romana (printre care se numara „Peretii reci”, „Chilipirul” si „Pe cararile raiului”).

Textele sint scrise in registre foarte diverse, „Domnul Durere” si „Miriam” iau o tenta supranaturala de cosmar, in timp ce „Soimul fara cap” si „Rupe definitiv cu trecutul” (pentru care Capote a cistigat O. Henry Award in 1946, la 24 de ani) capata accente de thriller psihologic. De la Sudul gotic la atmosfera sic de pe Coasta de Est, de la copii siliti sa se confrunte cu griji de adulti din sate sarace pina la newyorkezi copilarosi si sofisticati, toate personajele si locurile emblematice ale lui Capote apar aici in povestiri emotionante, obsedante in acuratetea detaliului si in subtilitatea notatiei psihologice. Stilul este mereu de o transparenta bine cizelata, cu note de ironie, umor si melancolie.

Despre Autor

Truman Capote, pe adevaratul sau nume Truman Streckfus Persons, s‑a nascut la 30 septembrie 1924, la New Orleans si, dupa divortul parintilor, a fost crescut de familia mamei sale, intr‑un orasel din Alabama. Cind mama se recasatoreste cu un om de afaceri cubanez, Capote se muta la New York si adopta numele tatalui sau vitreg. La 17 ani, isi intrerupe studiile si se angajeaza la The New Yorker; curind, incepe sa‑si publice povestirile in reviste literare de prestigiu, iar in 1948 ii apare romanul Alte glasuri, alte incaperi (Polirom, 2006), care se bucura de un enorm succes si il impune in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.

Recenzii

Cine are de gind sa experimenteze stilul lui Truman Capote trebuie sa se intoarca la proza scurta. Va regasi acolo si aplecarea catre detaliul abstract, si puterea de observatie care fac din Capote un scriitor savuros. - The New Yorker

Sa reiei lecturile din proza lui Capote este o experienta rara. Asa iti dai seama ca ai in fata un adevarat talent, cu o scriitura matura. Cind Norman Mailer scria despre Capote ca despre cel mai bun scriitor al generatiei sale, avea dreptate. -The New Criterion

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2832-2
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Proza lui Mihail Sadoveanu
  -50%

  Proza lui Mihail Sadoveanu

  Preț de Listă: 120,00 MDL (30,00 RON)

  Preț: 60,00 MDL (15,00 RON)

  Economisești: 60,00 MDL (15,00 RON) (50%)