Întâmplări Neobișnuite [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Întâmplări neobișnuite (în franceză Sans dessus dessous) este un roman scris de Jules Verne în 1889, în care apar unele personaje din altă operă a sa, De la Pământ la Lună.

Artileriștii de la Gun-Club doresc să pună în practică una dintre revendicările exprimate în timpul întâlnirii din Tampa-Town (De la Pământ la Lună): redresarea axei Pământului pentru a o face perpendiculară pe planul eclipticii, la fel ca cea a planetei Jupiter. Operațiunea este proiectată a fi realizată cu ajutorul unei lovituri de tun, trasă dintr-un amplasament care e ținut secret aproape pe toată durata cărții. Pretextul acestui experiment este prezentat a fi exploatarea cărbunelui din zonele arctice, deși protagoniștii sunt în realitate mai interesați de demonstrația de forță în sine, reprezentată de redresarea planetară.

Planul este de a da naștere unei explozii gigantice în masivul Kilimanjaro folosind noua invenție a lui Nicholl, un exploziv puternic. Lumea intră în panică, iar explozia duce la pagube uriașe în zonă, fără însă a modifica înclinația axei. Un inginer francez demonstrează ulterior că explozia nu a fost destul de puternică, dar Barbicane, Nicholl și Maston nu mai repetă experimentul.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1889
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da