Întâmplări cu Pacală

Întâmplări cu Pacală
78,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Seara, iata ca se intoarce vaca de la pasune. Fratii asteptau fiecare in fata ocolului sau. Cei doi mai mari radeau de prostia lui Pacala, care nu-si daduse osteneala sa faca un ocol mai de Doamne-ajuta, si erau incredintati ca vaca o sa se opreasca la unul dintre ei. Dar vezi ca animalul, cum veni si dete cu ochii de ramurile si frunzele verzi ale ocolului lui Pacala, trecu pe langa celelalte doua fara sa se opreasca si se duse drept la ocolul fratelui mai mic, unde incepu sa manance frunze tinere.

Fratii cei mari, sa crape de necaz si alta nu. Dar n-avura incotro, si trebuira sa-i lase vaca lui Pacala, caci asa le fusese invoiala. Si asa, vaca ramase in stapânirea fratelui mai mic.

"In limba sa numai i se lipesc [poporului] de suflet preceptele batranesti, istoria parintilor sau, bucuriile si dureirle semenilor. Si chiar daca o limba n-ar avea dezvoltarea necesara pentru abstractiunile supreme ale mintii omenesti, niciuna insa nu e lipsita de expresia concreta a simtirii, caci numai in limba sa omul isi pricepe inima pe deplin. Si intr-adevar, daca in limba nu s-ar reflecta chiar caracterul unui popor... oare s-ar fi nascut atatea limbi pe pamant?" -- Mihai Eminescu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Corint
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 9786068668536
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1600

Pareri