Insula cu Elice [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Insula cu elice (în franceză L'Île à hélice) este un roman scris de Jules Verne în 1895, publicat pentru prima dată în Magasin d'éducation et de récréation (Foaie de instruire și desfătare) de la 1 ianuarie la 15 decembrie, apoi în volum la 21 noiembrie.

În Miliard City, singurul oraş aflat pe-o insulă ce pluteşte pe apele Oceanului Pacific, propulsată de elice, trăiesc numai oameni bogaţi consuşi de doi miliardari care-şi dispută întâietatea.

Un cvartet francez, alcătuit din Sebastien Zorn (violoncel), Yvernes (prima vioară), Frascolin (a doua vioară) şi Pinchinat (alto), porneşte într-un turneu prin Statele Unite. în drum spre San Diego, cvartetul suferă un accident în urma căruia cei patru membri ai săi sunt nevoiţi să pornească mai departe pe jos.

Francezii ajung într-un sat, unde un personaj intrigant, Calistus Munbar, îi invită să susţină o serie de concerte în Miliard City.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1895
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da