Instrumente pentru E-learning. Ghidul Informatic al Profesorului Modern

Instrumente pentru E-learning. Ghidul Informatic al Profesorului Modern
127,00 MDL (31,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

E-learning-ul este o realitate deja prezenta in toate formele si la toate nivelurile invatamintului: liceele din Romania folosesc platforma integrata de instruire asistata de calculator AEL, in universitati se utilizeaza tot mai mult mijloacele oferite de tehnologia informatiilor si a comunicatiilor, invatamintul la distanta se implementeaza pe platforme de e-learning, iar elevii sint incurajati sa utilizeze Web-ul in pregatirea temelor.

Modelele actuale de invatare ofera o mai mare autonomie, incurajeaza invatarea activa si acorda cursantilor un rol important in crearea de materiale, in comunicare si participarea la procesul de predare-invatare.Cartea ofera o privire cuprinzatoare asupra modalitatilor concrete de utilizare a instrumentelor informatice pentru pregatirea si predarea lectiilor intr-o maniera moderna si pentru invatarea individuala cit mai eficienta.

Cititorul va afla cum poate localiza informatiile necesare, cum sa le organizeze si asambleze cu ajutorul instrumentelor potrivite, iar apoi sa le publice pe Web sau sa le utilizeze la clasa.

Cuprins: Cautarea resurselor educationale pe Web • Crearea sitului Web al unei discipline • Macromedia Dreamweaver si Microsoft FrontPage • Prezentari PowerPoint • Dezvoltarea unui curs online • Metode si instrumente de testare online • Dezvoltarea unei comunitati virtuale. Comunicare online • Platforme de e-learning open source: instalare, administrare, utilizare • AEL: pasii urmati in administrarea platformei, in pregatirea si desfasurarea lectiilor • E-learning in Romania: portaluri educationale, invatamint deschis la distanta, cursuri online

Despre Autor 

Mihaela Brut  absolventa a facultatilor de Informatica si de Teologie, Mihaela Brut este actualmente lector la Facultatea de Informatica a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. Preda cursuri de Invatamint asistat de calculator, E-business, Comunicare in medii electronice, Proiectarea siturilor Web si Traduceri computerizate. Este doctor in stiinte umaniste din 2000 si doctorand in informatica incepind cu anul 2002.

Printre directiile actuale de interes profesional se numara Web-ul semantic, e-learning-ul si multimedia. Pagina Web: www.infoiasi.ro/~mihaela.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0251-9
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri