Instituții și Organizații

Mai multe poze

Instituții și Organizații
109,00 MDL (27,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Analiza fundamentala pentru stiinta organizationala, cartea cuprinde o trecere in revista sistematica a abordarilor institutionaliste ale teoriei organizarii, un studiu al abordarilor institutionale actuale si o descriere a cercetarilor empirice privitoare la institutii si organizatii. W. Richard Scott ofera celor interesati o prezentare critica si detaliata a institutionalismului in sociologie, stiinte politice si economie, din perspectiva relatiei acestuia cu teoriile si cercetarile recente asupra organizatiilor.

Cuprins: Teoria institutionala si organizatiile • Elaborarea cadrului analitic • Constructia, mentinerea si propagarea institutiilor • Procesele institutionale care influenteaza structura si activitatea organizationala • Schimbarea institutionala

Despre Autor

W. Richard Scott, este profesor emerit la Catedra de Sociologie a Universitatii din Chicago. Director fondator al Centrului Stanford pentru Studii Organizationale. Este autorul a nenumarate studii si lucrari stiintifice, printre care se numara si doua texte extrem de importante pentru studiul organizatiilor: una dintre scrierile lui de inceput, „Formal Organizations” (1962), realizata in colaborare cu Peter M. Blau, si un volum aparut mai recent, „Organizations: Rational, Natural, and Open Systems” (1981, 1987, 1992, 1998), ajuns acum la a patra editie. Scott a fost membru al Centrului de Studii Avansate in Stiintele Comportamentale, iar in 1988 a primit un premiu de excelenta din partea Departamentului de Teorie Organizationala si a Managementului din cadrul Academiei de Management. In 1996, Academia de Management i a acordat si premiul Richard D. Irwin pentru contributiile sale stiintifice la studierea domeniului managementului.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 296
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-445-9
Dimensiuni: 14,7 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri