Insectele. Mică Enciclopedie

Insectele. Mică Enciclopedie
99,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Lucrarea de faţă continuă seria enciclopedică lansată de Arc prin volumul Fluturii.

Elaborată după aceleaşi principii, cartea completează cunoştinţele noastre despre cele mai diverse şi miraculoase aspecte din viaţa hexapodelor: răspândire, particularităţi de organizare şi colorit, modalităţi de locomoţie, nutriţie, reproducere etc. Volumul este conceput astfel, încât poate servi în calitate de ghid entomologic (entomologie – ştiinţă care se ocupă cu studiul insectelor) chiar şi neiniţiaţilor în materie.

Specialiştii vor preţui însă cartea îndeosebi pentru informaţiile concise şi utile, dar şi pentru calitatea imaginilor

Recenzie

Este o lucrare enciclopedică. Realizată de un singur autor. Imaginile fotografice sunt adunate din expediţiile de cercetare. Din România şi Republica Moldova. Insectele vine ca o completare firească la Fluturii, prima carte de acest gen a lui Tudor Cozari, apărută în 2008 la editura Arc.

Există un milion de specii din legiunea animalelor nevertebrate. Noi ştim de buburuze, albine, fluturi, bondari, gândaci, ploşniţe, muşte, ţânţari. Ei ne spun de carabus besseri, cassida nebolosa aphis fabae, lasius flavus, libellula depressa. Dacă s-ar face o inventariere la zi, s-ar mai descoperi 3-4 milioane de specii. Aşa susţin cei care studiază domeniul.

Cu forţa lor de reproducere e firesc să fie aşa. Din ouăle afidide-lor, specii foarte mici şi mari distrugătoare de plante, din ouăle depuse toamna, primăvara apar femele, care dau naştere la până la 20 de generaţii pe an.

„Mica enciclopedie conţine caracteristica generală a 289 de specii de insecte. „Privilegiul" de a fi incluse în carte l-au avut speciile mai răspândite, dar, totodată, şi cele mai originale ca mod de viaţă. Volumul este ilustrat cu circa 700 de imagini color, colectate de autor în numeroasele sale expediţii naturaliste... în obiectivul cercetărilor sale au intrat atât zonele de şes, cât şi cele de munte.

Imaginile cuprind cele mai intime şi neverosimile aspecte din viaţa insectelor, o existenţă pe care cei mai mulţi dintre noi o ignoră şi pe care avem ocazia să o cunoaştem în detalii."

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 176
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-61-595-2
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri