Inocentul (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Inocentul (Top 10+) [Carte de Buzunar]
68,00 MDL (17,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Acţiunea romanului Inocentul se petrece la începutul anilor ’50, în Berlinul Războiului Rece. Un timid şi neexperimentat tehnician britanic, Leonard Marnham, este trimis de la Londra pentru a coopera cu armata americană de ocupaţie la o operaţiune strict secretă. McEwan creionează impecabil atmosfera sumbră şi ameninţătoare care învăluie Berlinul anilor imediat postbelici, scrisul său amintind de romanele de spionaj ale lui John le Carre.

De altfel, Inocentul a şi fost încadrat, nu tocmai justificat, în categoria romanelor de spionaj dedicate confruntărilor Est-Vest din a doua jumătate a secolului trecut. În plus, o pasională poveste de dragoste romanţează elementele intrigii captivante, pentru că finalul să introducă o notă de meditaţie gravă asupra zădărniciei eforturilor individului de se luă la întrecere cu timpul şi cu istoria.

Recenzii

”Pe un fundal ce poartă cicatricele celui de-al doilea război mondial, în Berlinul anilor 1955-1956, se desfăşoară o poveste de dragoste ceva mai atipică (el – un tânăr naiv, de 25 de ani; ea – femeia de 30 de ani care face primul pas; plus un fost soţ abuziv), la care se adăugă spionaj, fapte reale, crimă şi trădare.

Orice om se poate regăsi într-o anumită măsură fie în inocentul Leonard Marnham, fie în Maria Eckdorf (iubita acestuia), o femeie care îl seduce şi este sedusă în acelaşi timp de naivitatea lui. Dincolo de inocentă este altceva; e un om care se maturizează, care are calităţi şi defecte, sentimente puternice (uneori contradictorii) şi trăiri care-i macină sufletul. Leonard este un personaj care va fi plăcut, dar şi urât de către cititori.” - Elena Atudosiei, AltIasi.ro

”Ian McEwan are ceva irezistibil. Ceea ce m-a făcut să nu-mi întrerup lectură a fost, nu atât curiozitatea, cât nevoia de-a afla un răspuns la întrebarea de ce citesc romanele lui McEwan. Am aflat în momentul în care autorul începe să descrie relaţia dintre Maria şi Leonard. Felul în care este prezentată evoluţia sentimentelor în relaţia dintre cei doi, atât de minuţios, ca un studiu psihologic în care gânduri şi sentimente se amestecă într-un mod atât de real, veridicitatea trăirilor şi-a gândurilor celor două personaje este ceea ce dă farmec scriiturii lui Ian McEwan.” - Andreea Balint, Bookblog.ro

Video despre Carte

 

Despre Autor

Ian McEwan, fiul unui sergent-major, s-a născut în 1948 la Aldershot, Hampshire şi şi-a petrecut copilăria la Singapore şi Tripoli. Între 1967 şi 1970 a studiat literatura engleză la Sussex University, şi şi-a luat masteratul în 1971 la University of East Anglia. Este cel mai important scriitor format la cursul de creaţie literară al regretatului profesor şi romancier Malcolm Bradbury.

Scriitor incomod, controversat, Ian McEwan are un imens succes de public, romanele sale fiind traduse în toată lumea. Trei dintre ele – Mângâieri străine (1981), Câinii negri (1992) şi Ispăşire (2001) – au fost nominalizate pe „listă scurtă“ a Premiului Booker, iar romanul de față (1998) a reuşit să câştige acest important premiu literar britanic.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Innocent
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1947-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: