Inimă și Minte. Calea Către Sănătatea Fizică și Psihică

Inimă și Minte. Calea Către Sănătatea Fizică și Psihică
252,00 MDL (56,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

„Minte sanatoasa in corp sanatos” ramane o afirmatie pe cat de veche, pe atat de universala, pe care Valentin Fuster, cardiolog si cercetator de prestigiu, si Luis Rojas Marcos, eminent psihiatru, si-au insusit-o de-a lungul a multi ani de experienta.

In Inima si minte autorii pledeaza pentru necesitatea de a asculta mesajele pe care corpul si mintea noastra ni le trimit pentru a ne mentine sanatosi. Prin intermediul a douazeci de cazuri reale de bolnavi care se prezinta la cardiolog, doctorii impartasesc cu cititorii experientele lor cu acesti pacienti. Ei explica intr-o maniera didactica natura fiecarui caz si metoda adoptata de medic si pacient pentru vindecare.

Scrisa in colaborare cu scriitoarea si jurnalista Emma Reverter, Inima si minte include douazeci de povesti fascinante referitoare la complexitatea fiintei umane. David este un copil in varsta de sapte ani care este nelinistit si care simte oboseala numai cand se afla la scoala, Joe este un tanar lipsit de motivatie care acuza dureri in piept, Isabel este o femeie de varsta mijlocie cu o hipertensiune arteriala a carei origine nu se cunoaste si care este ingrijorata pentru situatia ei familiala si profesionala.

Sunt doar cateva dintre cele douazeci de cazuri in care cititorul se poate regasi si de la care poate invata cum sa-si apere sanatatea.

O carte placuta, informativa si utila pentru cei care doresc sa aiba o viata sanatoasa si fericita.

Despre Autor

Valentin Fuster -  născut în 1943 este directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului Mount Sinai din New York, presedinte stiintific al Centrului National Spaniol de Cercetari Cardiovasculare si, anterior, presedintele Asociatiei Americane a Inimii (AHA) si al Federatiei Mondiale a Inimii (WHF). Cercetarile sale asupra originii accidentelor cardiovasculare i-au adus in 1996 Premiul Principele de Asturia pentru Cercetare.

Este unicul cercetator care a primit toate premiile stiintifice ale celor mai importante organizatii de cardiologie din lume. A primit titlul de doctor honoris causa din partea a douazeci de universitati si este autorul a doua dintre cele mai prestigioase carti dedicate cardiologiei clinice si de cercetare.

Impreuna cu Josep Corbella a scris Invata sa traiesti sanatos, carte aparuta si la Editura Corint, si, impreuna cu Jose Luis Sampedro si Olga Lucas, La ciencia y la vida.

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Corint
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-135-598-6
Dimensiuni: 15 x 23 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri