Inimă de Cîine. Însemnări pe Manșete (Top 10+) (Carte de Buzunar)

Inimă de Cîine. Însemnări pe Manșete (Top 10+) (Carte de Buzunar)
112,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 6 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Descrierea Cărții

Protagonistul nuvelei Inimă de câine, un profesor vizionar, încearcă imposibilul: transplantează creierul unui bărbat în trupul unui câine. Animalul evoluează spectaculos şi devine omul revoluţionar pe dos: un proletar leneş, beţiv, lipsit de orice urmă a idealului care i-a dat viaţa. Ideile nobile ale profesorului se năruie, ca o reprezentare a contextului istoric al Rusiei revoluţionare a anilor ’20 din secolul trecut.

Parcă pentru a întregi această metaforă a imposibilităţii, Însemnări pe manşete dezvoltă imaginea vieţii scriitorului în Rusia proaspăt reformată: în haosul novator, un tânăr scriitor se angajează într-o instituţie literară, căreia încearcă să-i dea o identitate. Eforturile sale se pierd însă în labirintul birocratic, iar speranţele tânărului vor dispărea odată cu locul pe care încearcă în zadar să-l schimbe.

Recenzie

”Pentru Mihail Bulgakov, câinele este patrupedul fascinant care devine şi personaj narator într-una din cele mai substanţiale nuvele, «Inima de câine» care poate fi citită că proză SF, dar şi că satiră la adresa orânduirii socialiste.” -  Elisabeta Lasconi, Adevărul literar şi artistic

Despre Autor

Mihail Bulgakov, născut la Kiev în 1891, fiul unui profesor de dogmatică de la Academia de Teologie din oraş, absolvă strălucit Facultatea de Medicină a Universităţii din Kiev, practicându-şi, timp de patru ani, profesiunea cu deosebită competență. Stabilit definitiv la Moscova în 1921, renunţă la medicină în favoarea literaturii şi publicisticii. Contestat adesea cu virulență de critică vremii – să nu uităm anii dramatici în care şi-a desfăşurat activitatea literară, 1920-1940, anul morţii sale –, a reuşit să publice prea puţin în timpul vieţii.

Adevărata glorie a lui Bulgakov este postumă. Până şi capodopera sa, Maestrul şi Margareta, la care a lucrat şi după ce şi-a pierdut vederea, până în ultima zi a vieţii, a apărut în U.R.S.S. abia în 1967, an ce marchează începutul publicării masive a operelor lui Bulgakov peste graniţă.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Собачье сердце
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
BRAND: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-462-221-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri