Influența Socială și Schimbare Socială

Influența Socială și Schimbare Socială
243,00 MDL (60,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In ciuda presiunilor sociale de uniformizare a gindirii, gusturilor si comportamentelor, indivizii si grupurile reusesc nu doar sa le reziste, ci si sa creeze noi moduri de a percepe lumea, de a gindi si de a actiona. Mai mult, reusesc sa-i faca si pe altii sa le accepte. In explicarea acestor fenomene, tipul de relatie la care se recurge este cel de influenta.

Noutatea lucrarii lui Serge Moscovici consta in primul rind intr-o radicala schimbare de perspectiva: societatea nu mai este privita din punctul de vedere al majoritatii, al dominantilor, ci din cel al minoritatii, al dominatilor. Daca inainte psihologia influentei sociale a fost una a majoritatii si a autoritatii menite sa o reprezinte, ceea ce se propune acum este o psihologie a influentei sociale care sa fie si o psihologie a minoritatilor, vazute ca surse de inovatie si de schimbare sociala. O carte de referinta pentru studentii si profesorii de la facultatile de psihologie, in special pentru cei interesati de psihologia sociala.

„Una dintre impresiile puternice cu care ramine cititorul este ca, desi centrata pe chestiunea schimbarii sociale si a inovatiei minoritare, cartea deschide un acces direct si privilegiat la o constructie totalizanta, aceea a gindirii si experientei lui Moscovici asupra societatii, experienta unui ginditor major al secolelor XX si XXI care, in linia lui Durkheim si Koyré, depisteaza cai noi si ne angajeaza in aventura explorarii lor.” (Adrian Neculau, Andreea Ernst)

Despre Autor

Serge Moscovici (n. 1925 la Braila) este fondatorul psihologiei sociale moderne in Europa. A publicat numeroase lucrari, articole si capitole in volume colective. Din 1979, este director al Laboratorului European de Psihologie Sociala. A primit mai multe distinctii, printre care: Ofiter al Legiunii de Onoare; doctor honoris causa al London School of Economics, al Universidad Nacional Autónoma de México, precum si al universitatilor din Bologna, Bruxelles, Geneva, Glasgow, Pécsi, Roma si Sevilla.

In 2003 i s-a decernat Premiul Balzan pentru intreaga activitate in psihologia sociala. In 2007, American Psychological Association si European Federation of Psychologists’ Associations i-au conferit Premiul Wundt­‑James pentru activitatea deosebita in domeniul psihologiei sociale. In 2010 i s-a decernat Premiul Nonino „Master of His Time” pentru intreaga activitate.

Cei mai importanti psihosociologi din lume i-au fost sau ii sint colaboratori. Dintre lucrarile publicate, amintim: La Psychanalyse, son image et son public (1961/1976); Essai sur l’histoire humaine de la nature (1968/1977); Social Influence and Social Change (1976); L’Age des foules: un traité historique de psychologie des masses (1981); Social Representations: Explorations in Social Psychology (2000); De la Nature. Pour penser l’écologie (2002). La Editura Polirom a mai publicat: Psihologia sociala sau masina de fabricat zei (1997); Psihologia sociala a relatiilor cu celalalt (1998); Cronica anilor risipiti (1999); Urmele timpului. Serge Moscovici in dialog cu Adrian Neculau (2002).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1956-6
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri