Îndrumătorul Viticultorului Amator. Soiurile Rezistente de Viță-de-Vie și Particularitățile lor de Cultură

Îndrumătorul Viticultorului Amator. Soiurile Rezistente de Viță-de-Vie și Particularitățile lor de Cultură
130,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cartea „Îndrumătorul Viticultorului Amator - Soiurile Rezistente de Viţă de Vie“ se adresează specialiştilor în domeniu, amatorilor şi micilor producători (care promit „să crească mari în viitor“), cărora le fumizează un material informativ bogat, faţă de care multe publicaţii de specialitate (şi nu numai) au fost şi sunt încă reţinute.

Viticultorii actuali şi cei în devenire trebuie să fie informaţi că alături de cele două grupe de soiuri de viţă-de-vie cunoscute şi folosite până acum în practică: „soiurile nobile“ şi „hibrizii direct producători“, se conturează tot mai mult şi cea de a treia grupă, a „soiurilor cu rezistenţă biologică“.

Soiurile de viţă-de-vie cu rezistenţă biologică prezentate în cartea „Îndrumătorul viticultorului amator“ se caracterizează printr-un potenţial productiv superior celor de tipul „nobi“, sunt apropiate acestora din urmă sub raportul calităţii recoltei de struguri şi în unele cazuri chiar mai bune.

La marea majoritate a soiurilor cu rezistenţă biologică lipsesc particularităţile organoleptice specifice hibrizilor direct producători, sau sunt mai greu sesizabile.

În plantaţiile de viţă-de-vie cu soiuri nobile lucrările de prevenire şi de combatere a bolilor şi a dăunătorilor pot să reprezinte până la 35-40% din costurile de producţie, iar în balanţa energetică pesticidele şi aplicarea lor în practică se ridică aproximativ la aceleaşi proporţii.

Din această cauză promovarea în practică a soiurilor rezistente poate să reprezinte şi o alternativă de ridicare a productivităţii muncii, prin neaplicarea tratamentelor, sau prin reducerea acestora ca număr, precum şi a reducerii consumului de energie.

De asemenea, prin promovarea soiurilor rezistente se contribuie la păstrarea „caracterului de natural“ a produselor viţei-de-vie şi de diminuare a gradului de poluare.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Mast
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-1822-70-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2080

Pareri