Îndrăzneala de a Spera

Îndrăzneala de a Spera
180,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

In iulie 2004, Barack Obama a electrizat partcipantii la conventia nationala a Partidului Democrat cu un discurs care se adresa americanilor din intregul spectru politic. Mai ales o expresie a ramas fixata in mintea ascultatorilor ca un memento ca, in ciuda tuturor neintelegerilor si conflictelor din istoria tarii noastre, am fost intotdeauna calauziti de un optimism tenace in ceea ce priveste viitorul sau de ceea ce senatorul Obama numeste „indrazneala de a spera“.

Acum, in Indrazneala de a spera, senatorul Obama afirma ca „avem nevoie de un nou tip de politica - o politica pentru cei care s-au saturat de partizanatul inversunat si care au fost indepartati de «bataliile permanente» pe care le vedem in Congres si in campaniile electorale, o politica bazata pe credinta, nediscriminarea si nobletea spiritului care se afla in centrul experimentului nostru improbabil de democratie“.

El exploreaza acele forte - de la frica de a pierde la nevoia perpetua de a strange bani si la puterea mass-mediei - care il pot sufoca pana si pe cel mai bine intentionat politician. El scrie, de asemenea, cu un ton surprinzator de intim si cu un umor autopersiflant, despre acomodarea lui cu functia de senator, despre incercarea de a echilibra cerintele functiei publice cu ale vietii de familie si despre propriul angajament religios din ce in ce mai profund.

In centrul acestei carti se afla viziunea senatorului Obama despre cum putem depasi neintelegerile dintre noi pentru a ataca probleme concrete. El analizeaza insecuritatea economica crescanda a familiilor americane, tensiunile rasiale si religioase din stat si amenintarile transnationale - de la terorism la pandemii - care se aduna dincolo de granitele Americii.

El vorbeste de asemenea despre rolul pe care il joaca credinta intr-o democratie - despre domeniile unde este vitala si despre cele unde nu trebuie sa se amestece niciodata. La baza povestilor lui despre familie, prieteni, membri ai Senatului si chiar despre presedinte sta cautarea neobosita a unei legaturi: fundamentul pentru un consens politic datator de speranta.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Rao
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-10-3814-8
Dimensiuni: 13,2 x 20,6 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri