Îndrăgostit de Tarkovski. Mic Tratat de Trăire a Artei

Îndrăgostit de Tarkovski. Mic Tratat de Trăire a Artei
176,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 1 persoane au cumpărat recent acest produs.

Descriere

„Acest eseu este o narațiune despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea.” - Mihai Vacariu

În acea sală mică de cinema avea loc un miracol: înţelegând filmul, aveam sentimentul că deveneam nemuritor. (...) Asta simt acum, când văd filmele lui Tarkovski: că mă desăvârşesc, mă împlinesc in această lume barbară, incompletă în esenţa ei, o lume în care principala angoasă, neîmpărtăşită, de altfel, este generată de necredinţa noastră in nemurirea sufletului, de neputinţa noastră de a mai crede.

Suferinţa este vulgară, cum spunea cineva. Bucuria este minunea vieţii! Şi mai ales bucuria împărtăşită! Iată scopul şi esenţa vieţii şi a artei în întregul ei: împărtăşirea bucuriei. Bucuria trăirii artei şi împărtăşirea acestei bucurii cu ceilalţi! Să le trăieşti bucuria! Să ne bucurăm decide Tarkovski!

Câte s-ar schimba în lumea asta dacă am putea, măcar pentru o clipă, să ajungem să îndeplinim îndemnul „Călăuzei": să simţim liniştea!...

Radio Europa Liberă: Vasile Botnaru în dialog cu Mihai Vacariu, autorul volumului „Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei".

Cartea a obținut Premiul „A șaptea artă” din partea Primăriei Mun. Chișinău din cadrul Salonului Internațional de Carte de la Chișinău, ediția XXII-a, desfășurat între 31 august și 3 septembrie 2013.

Despre Autor

Mihai Vacariu (n. 1967) este licenţiat în filosofie Universitatea din Bucureşti şi a absolvit studii postuniversitare de filosofie şi comunicare. A publicat in reviste de specialitate din ţară şi străinătate numeroase articole din domeniile filosofie, comunicare şi film.

Potrivit unui interviu, Mihai Vacariu lucrează la o carte despre Dostoievski. ”Așa, ca titlu provizoriu, mă gândesc la Viața mea. Lumea lui Dostoievski. Ca și în cazul eseului despre Tarkovski, nu este propriu-zis o carte despre operele dostoievskiene, ci un fel de dialog imaginar cu un alter-ego despre oameni, evenimente, probleme fundamentale, cred eu, ale timpurilor noastre amestecate cu „adevărurile” unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile, Dostoievski.”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
BRAND: Adenium
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-8097-11-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri