Inconștientul Cognitiv: Modele Teoretice, Suport Experimental și Aplicații

Inconștientul Cognitiv: Modele Teoretice, Suport Experimental și Aplicații

Preț de Listă: 216,00 MDL (54,00 RON)

Preț: 172,80 MDL (43,20 RON)

Economisești: 43,20 MDL (10,80 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In functionarea mentala, inconstientul are un rol fundamental. Majoritatea mecanismelor prin care percepem, memoram, gindim sau ne controlam si monitorizam comportamentul sint inconstiente. Iata de ce, odata cu aparitia paradigmei cognitive si maturizarea neurostiintelor, inconstientul a dobindit un rol central si in planul cercetarii psihologice.

Volumul prezinta principalele abordari stiintifice ale inconstientului, precum si categoriile de fenomene psihice pe care le circumscrie actualmente sintagma „inconstient cognitiv”: perceptia, memoria, invatarea si gindirea implicita. Sint de asemenea puse in discutie chestiuni viu disputate in studiile de ultima ora, cum ar fi diferentierea constient-inconstient in perceptie, impactul comportamental al stimularii subliminale, posibilitatea inducerii unor emotii prin stimuli subliminali etc.

Analizele teoretice, completate de un glosar si de studii experimentale realizate de autor care evalueaza utilitatea stimulilor subliminali in psihoterapie si reclama, sint utile atit studentilor si profesorilor de la facultatile de psihologie, cit si cercetatorilor sau psihologilor practicieni.

Cuprins: Problematica inconstientului in paradigmele psihologiei contemporane • Problematica inconstientului cognitiv • Reconsiderarea diversitatii fenomenelor inconstiente • Perceptia subliminala. Clarificari teoretico-metodologice • Investigatii proprii asupra perceptiilor implicite • Aplicatii clinice ale stimularii subliminale • Impactul publicitar al stimulilor subliminali

Despre Autor

Adrian Opre este profesor universitar la Catedra de Psihologie a Universitatii „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, titular al cursurilor „Psihologie cognitiva”, „Consiliere psihologica: programe de interventie cognitiv‑comportamentala”, „Personalitatea: diagnoza si interventie” si presedintele Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania. Prezideaza Comisia de Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania, Comisia de Stiinte Sociale, Politice si Administrative din cadrul ARACIS si este vicepresedinte al Comisiei Speciale de acreditare a programelor de perfectionare a personalului didactic preuniversitar.

Este membru al unor asociatii stiintifice si profesionale nationale si internationale (Asociatia Romana de Terapie Cognitiv‑Comportamentala, Societatea Europeana de Psihologie Cognitiva, Asociatia Europeana pentru Terapie Comportamentala si Cognitiva etc.) si director coordonator al mai multor proiecte/granturi nationale si internationale de cercetare si dezvoltare.

Alaturi de formarea academica initiala, finalizata la nivel doctoral in cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai”, a beneficiat de stagii de formare si cercetare la universitati prestigioase din Statele Unite si Europa. Pina in prezent, a publicat in calitate de autor, coautor si/sau coordonator 10 carti de specialitate (dintre care mentionam: Inconstientul cognitiv, perceptia subliminala si memoria implicita, 2002; Introducere in teoriile personalitatii, 2003, editia a II‑a, 2006) si peste 60 de articole stiintifice in reviste nationale si internationale.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2329-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Hipnoza - ed. a II-a
  -30%

  Hipnoza - ed. a II-a

  Preț de Listă: 146,00 MDL (36,50 RON)

  Preț: 102,20 MDL (25,55 RON)

  Economisești: 43,80 MDL (10,95 RON) (30%)