Inchiziția. O Istorie a Terorii în Secolele al XV-lea - al XVIII-lea

Inchiziția. O Istorie a Terorii în Secolele al XV-lea - al XVIII-lea
205,00 MDL (48,11 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Inchiziția spaniolă, poate cea mai temută instituție din istoria omenirii, a fost înființată în 1478 de Regii Catolici, Ferdinand și Isabella, și abolită abia în 1834, odată cu Războaiele Napoleoniene. Spre deosebire de Inchiziția medievală din restul Europei, cea din Spania și Portugalia s-a răspândit în coloniile iberice din Asia, Africa și America de Sud, ajungând să terorizeze, timp de peste trei secole, nu mai puțin de patru continente.

Care au fost însă motivele înființării ei? De ce provoca atâta teamă? Cine erau victimele torturate și arse în autodafeuri? Toby Green readuce la viață această perioadă a istoriei cu ajutorul uriașei arhive inchizitoriale păstrate și prezintă nenumărate cazuri judecate de Sfântul Oficiu, de la arhiepiscopi la oameni obișnuiți, victime inocente ale unui sistem diabolic. Deși înspăimântătoare, aceste povești sunt un exemplu al rezistenței spiritului uman în fața absurdului și a răului.

Toby Green ne dezvăluie mecanismele prin care pot apărea persecuția și teroarea, dar și felul în care pot fi evitate. Inchiziția este un avertisment venit din trecut, o lecție a istoriei pentru noi toți!

„O fascinantă parabolă a persecuției. Toby Green vede în Inchiziție precursoarea sistemului totalitar modern, cu un aparat al terorii ce amintește de Stasi sau de Securitatea lui Ceaușescu.“-- The Telegraph

Despre Autor

Toby Green, absolvent de Filosofie la Universitatea Cambridge, este un autor apreciat în Marea Britanie și nu numai, cărțile lui fiind traduse în peste zece limbi.

A mai publicat Saddled with Darwin (1999), Meeting the Invisible Man (2001), Thomas More's Magician (2004) și Imaginary Crimes (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 560
Editura: Litera
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-606-686-593-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri