Incertitudine. Gândire strategică și relații internaționale în secolul XXI

Incertitudine. Gândire strategică și relații internaționale în secolul XXI
124,00 MDL (29,03 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Incertitudinea este un cuvânt-cheie, care tinde, din păcate, să caracterizeze mult mai des decât ne-am dori discursul analitic și prospectiv despre realitățile și provocările secolului XXI, secol în care ne adâncim rapid.

E destul de surprinzător, la prima vedere, că până și estimările publice oficiale ale unei comunități puternice de informații, precum cea americană, folosesc încă din titlu termenul „incertitudine” – „era incertitudinii” – atunci când se referă la analiza prezentului și a viitorului din perspectiva sfidărilor la adresa securității și ordinii generale la nivel global sau regional în secolul XXI.

 

Despre Autor


 

George Cristian Maior,  profesor  universitar  la  Școala  Națională  de Studii Politice și Administrative și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, este autorul mai multor studii și volume pe teme precum geopolitică  și  relații  internaționale,  securitate  și  intelligence,  drepturile omului și concepte de drept public. Totodată, a participat și a contribuit la o serie de conferințe naționale și internaționale în aceste domenii

.Licențiat  în  drept  la  Universitatea „Babeș-Bolyai” din  Cluj-Napoca, instituție care i-a acordat și titlul științific de doctor în drept internațional pentru o teză nominalizată la premiul Most al UNESCO, George Cristian Maior a obținut diploma de master în drept internațional și comparat la Universitatea „George Washington”, în Statele Unite ale Americii.

Diplomat de carieră, și-a început activitatea în Ministerul Afacerilor Externe, iar ulterior a fost secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare  Euroatlantică  și  Politica  de  Apărare  din  cadrul  Ministerului Apărării  Naționale,  calitate în  care  a  condus  negocierile de  aderare  la NATO ale României. În perioada 2006–2015 a fost director al Serviciului Român de Informații.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 276
Editura: Cartier
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-9975-79-967-6
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri